SUPERfinále Školský šport 2022 vyvrcholil v Šamoríne. Vo FUN zóne nechýbal ani florbal

Začiatkom týždňa (13. – 14.6.2022) vyvrcholil prvý ročník školských súťaží pod názvom SUPERfinále Školský šport 2022 v X-BIONIC Sphere v Šamoríne. V krásnom a modernom športovom prostredí si zmerali sily žiaci a žiačky z celého Slovenska. 


Keďže SZFB z organizačných dôvodov presunul florbalové finále súťaže na skorší termín do Trenčína, využili sme možnosť prezentovať florbal v Šamoríne zaujímavým a zábavným spôsobom. Pod slnkom aj mrakmi si mohli návštevníci a deti vyskúšať streľbu na bránku s terčami, zmerať si rýchlosť streľby z miesta, florbalovú abecedu alebo sa dozvedieť ako byť súčasťou florbalového sveta v jeho rôznych podobách. 


Panovala skvelá nálada a ako povedal hlavný koordinátor školských súťaží SZFB Miroslav Kunštek, išlo o veľmi pohodovú akciu. A dodal: „Napriek tomu, že sme sa trošku spálili na horúcom slnku a zmokli, florbal opäť ukázal, že je športom pre všetkých a dokáže ľudí spojiť a priniesť im najmä radosť.“ 


Priamo na mieste vo FUN zóne sme prezentovali nie len florbal ako šport, ale ako možnú cestu pre športový a osobnostný rozvoj. Nechýbali prezentácie a informácie, ako môžu mladé nádeje vstúpiť do florbalovej rodiny, stať sa rozhodcami alebo rozhodkyňami, trénermi alebo neskôr založiť aj vlastný klub. O dobrú náladu návštevníkov bolo postarané vďaka Petrovi Zámečníkovi (sekretár Komisie rozhodcov a observerov) a Romanovi Cibikovi (predseda Komisie rozvoja a regionálneho florbalu). 


Organizátorom ďakujeme za možnosť prezentácie a tešíme sa na ďalšie podobné akcie. 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter