Superfinále v Česku: Ferenčíková a Šponiarová s 5. titulom, striebro pre Pažáka a Hatalu

Uplynulá nedeľa patrila vrcholu sezóny u našich západných susedov. České Superfinále malo opäť výraznú slovenskú stopu! 


Slovenské kvarteto v drese 1. SC Tempish Vítkovice získalo pre klub z Ostravy už 7. majstrovský titul. Pre bývalú kapitánku slovenskej reprezentácie Denisu Ferenčíkovú išlo o rekordnú 7. účasť v superfinálovom formáte českej najvyššej súťaže. Ide o absolútny rekord v počte účastí v ženskom Superfinále v českej Extralige žien! 

V čom bolo nedeľné Superfinále odlišné od tých, ktoré Denisa Ferenčíková zažila počas bohatej kariéry? "Myslím si, že tu bolo o niečo viac ľudí a my sme si to veľmi užili. Takúto skvelú atmosféru som tu ešte nezažila. Nálada v tíme bola výborná a išli sme si za víťazstvom od začiatku."

"Cesta k titulu bola pomerne jednoznačná. Nebola jednoduchá a hľadali sme si líniu, ktorou pôjdeme. V semifinále sme dostali ranu hneď v prvom zápase a odvtedy sme sa zmobilizovali a dotiahli to výkonmi, hodnými play-off až k titulu." uzavrela po zápase kapitánka Vítkovíc - Ferenčíková. 

Denisa so svojimi spoluhráčkami mohla po výhre nad viacerými bývalými kolegyňami z reprezentácie v drese FBC Ostrava v pomere 6-4 dvihnúť nad hlavu víťaznú trofej. Ferenčíková sa v zápase bodovo presadila a na konte jej zasvietila jedna asistencia. Na druhej strane v žlto-modrom drese Kristína Hudáková nepremenila v 42. minúte nariadené trestné strieľanie a na obrat skóre nepomohla ani gólová stíhacia jazda. 

Po záverečnom hvizde tak priamo na ploche vypukli majstrovské oslavy. Denisa Ferenčíková a Michaela Šponiarová piatou výhrou v Superfinále vyrovnali v počte víťazstiev svoju bývalú spoluhráčku Veroniku Třineckú (predtým Enenkelovú). Gratulácia celému tímu a Slovenkám v ňom - Denise Ferenčíkovej, Michaele Šponiarovej, Janke Troškovej a Karolíne Krištofovej. 

Bezprostredné pocity Denisy Ferenčíkovej po výhre v Superfinále si môžete pozrieť TU: INTERVIEW

Pre Denisu Ferenčíkovú to bola rekordná siedma účasť v Superfinále. FOTO: Český florbal


V mužskom Superfinále mal slovenský florbal zastúpenie rovnako v tíme Vítkovíc. Kapitán slovenskej reprezentácie Michal Pažák zasiahol do hry a odohral výborný zápas. V prvom Superfinále v živote dokonca strelil gól, ktorým otočil skóre duelu proti Tatranu Střešovice na 3-2. Ani to napokon jeho tímu na titul nestačilo...

Z ťahanovských polí až do O2 Arény

"Pred aj počas Superfinále som sa cítil veľmi dobre. Mám okolo seba výborných ľudí, spoluhráčov a hrám v lajne snov po boku môjho najobľúbenejšieho hráča Jakuba Hubálka. Cítil som sa výborne. Gól to vyšperkoval ale nuluje sa to, keďže sme prehrali." zhodnotil po zápase Pažák. 

Slováci a Slovenky mali počas Superfinále v publiku obrovskú oporu. Výnimkou nebola ani rodina, priatelia a priateľka Michala Pažáka. 

Podpora rodina a priateľov zo Slovenska. FOTO: Michal Tarabík/Floorball Frames


"Som veľmi rád, že z ťahanovských ulíc v Košiciach, sme to dotiahli až do O2 Arény. Prišli tu moja mamka s ockom a priateľka. Rodičia sú mojou veľkou oporou počas celej kariéry a patrí im za to veľká vďaka. Priateľka mi počas celej sezóny vychádzala v ústrety, čo jej budem musieť spätne vrátiť, na čo sa veľmi teším a stála pri mne pri všetkých momentoch sezóny." 

Sezóna v duchu "ups and downs" 

Raz hore, raz dole. Tak opísal svoju sezónu na reprezentačnej a klubovej úrovni Michal Pažák. "Na začiatku skvelá fazóna, bol som v akomsi laufe, potom prišli Majstrovstvá, kde som nebol s výsledkom celkom spokojný. Po návrate z MS som sa trošku hľadal, v tíme sa nám nedarilo podľa predstáv. Urobili sme určité zmeny a naskočili na víťaznú vlnu a dotiahli to až do O2 Arény." 


Pažákov gól a emócie priamo z ihriska si môžete pozrieť TU: Pažákov gól v Superfinále 

Pažákov odkaz všetkým slovenským fanúšikom - Pažákov odkaz

Druhý Slovák v drese Vítkovíc - Šimon Hatala do hry nezasiahol. 

Michal Pažák v akcii počas Superfinále. FOTO: Český florbal


Na foto sklamaný Šimon Hatala (piaty zľava). FOTO: Český florbal


#florbal #slovenskýflorbal


Fotogaléria


Odoberajte newsletter