Superfinálový víkend: Slovenky a Slováci v hre o české a švajčiarske tituly

Už dnes večer spoznáme víťaza mužskej švajčiarskej najvyššej súťaže. V hre o 13. titul pre svoj klub SV Wiler-Ersigen je najlepší slovenský florbalista minulej sezóny Michal Dudovič

V nedeľu popoludní sú na programe vrcholy sezóny v Česku. Slovenský florbal má viacnásoné zastúpenie v ženskom aj mužskom Superfinále! 


Bohatý florbalový víkend rozlúšti tajničky vo viacerých súťažiach. Okrem domácej scény, kde spoznáme víťazky Hyundai extraligy v poslednom možnom termíne, čakajú fanúšikov florbalu ďalšie "chuťovky". Dnes večer od 17:00 čaká florbalových fajnšmekrov vrchol sezóny vo Švajčiarsku. 

Mužské Superfinále SV Wiler-Ersigen vs Köniz Floorball aj s našim Michalom Dudovičom bude tou pravou bodkou za dlhou a pre Dudoviča zatiaľ úspešnou sezónou. V 33 zápasoch doposiaľ nazbieral 58 bodov za 36 gólov a 22 asistencií, čo z neho robí najproduktívnejšieho hráča Wileru kvôli čomu už dlhodobo nosí špeciálny dres s označením TOPSCORER. Vo vyraďovacej fáze je Dudovič na prvom mieste štatistík! V 12 zápasoch play-off nazbieral 23 bodov za 15 gólov a 8 asistencií.

V minuloročnom Superfinále bol jediným strelcom svojho tímu. Dočká sa tentokrát majstrovského titulu?

Zápas švajčiarskeho Superfinále sledujte od 17:00 naživo na SRF Sport - PRIAMY PRENOS

Podarí sa Michalovi Dudovičovi získať pre Wiler už 13. švajčiarsky titul? FOTO: Flickr Swiss Unihockey


V hre o tituly u našich západných susedov sú výrazne zastúpené slovenské farby. V pražskej O2 Aréne zajtra/nedeľu vyvrcholí aktuálny ročník Extraligy žien a mužskej Superligy. Od 14:00 je na programe ženské Superfinále. V ostraskom derby proti sebe nastúpia tímy FBC Ostrava a 1. SC Tempish Vítkovice, vedené kapitánou Denisou Ferenčíkovou, ktorá po MS vo Švédsku ukončila reprezentačnú kariéru a zostala verná klubovým farbám. 

Ostravské derby ponúkne opäť množstvo emócií a ako sa Ferenčíková vyjadrila pre web českého florbalu očakáva skutočne náročný zápas: "Očakávame ťažký zápas, v ktorom si oba tímy nedajú nič zadarmo. Fanúšikovia by pri tomto sviatku florbalu nemali chýbať, mali by to užiť spoločne s nami, pretože bez nich by finále v O2 aréen nemalo zmysel."

Pre Ferenčíkovú pôjde už o 7. Superfinále a bude najskúsenejšou hráčkou v zápase o všetko. O prvenstvo sa delí so štyrmi hráčkami ale ani jedna už aktívne nepôsobí v extralige. 

Kapitánka Vítkovíc Denisa Ferenčíková. FOTO: 1. SC Tempish Vítkovice


Proti Vítkoviciam bude stáť FBC Ostrava s viacerými Slovenkami, ktoré sú už stálice českej najvyššej súťaže a žlto-modrých farieb. Obhajkyne titulu z minulej sezóny skončili po základnej časti na 4. mieste a zrejme nenaplnili svoje predstavy. Všetko ale napravili cestou play-off. Štvrťfinále proti Olomoucu zvládli hladko 4:0 a semifinále, napriek úvodnej prehre, ovládli proti Chodovu 4:1. Čaká ich tak druhé Superfinále v rade. Medzi líderky tímu z Ostravy patrí skúsená slovenská reprezentantka Paulína Hudáková. V play-off kraľuje viacerým štatistikám - počtu strelených gólov 10, gólom v presilovkách 7 a v čase strávenom na ihrisku - 27 minút a 8 sekúnd. Dopomôže žlto-modrým farbám k obajhobe českého titulu? 

Paulína Hudákova v drese Ostravy. FOTO: Flickr FBC Ostrava


Ostravské superfinálové derby štartuje v nedeľu o 14:00 v priamom prenose na ČT Sport. Slovenský florbal pri tom nebude chýbať! Sledujte naše sociálne siete. 


ZAUJÍMAVOSŤ

4. zápas semifinále českej Superligy medzi Mladou Boleslavou a Tatranom Střešovice  pískal rozhodca zo Slovenska - Peter Varga, ktorý bol prvým slovenským rozhodcom v českej najvyššej súťaži! Držíme mu na jeho rozhodcovskej ceste naďalej palce! 


Vrchol sezóny čaká aj dvoch Slovákov v drese mužského tímu Vítkovíc. Kapitán slovenskej reprezentácie Michal Pažák a Šimon Hatala zažijú pravú superfinálovú horúčku. Čaká ich súboj proti Tatranu Střešovice, ktorý v základnej časti ani raz neprehral a dotiahol to až do Superfinále. Vítkovice skončili po základnej časti na druhom mieste a ich cesta k najdôležitejšiemu zápasu sezóny viedla cez Black Angels. ktorých zdolali 4:0 a v semifinále cez FbŠ Bohemians. Reklamu na florbal zvládli 4:2 na zápasy. 

Michal Pažák v semifinále proti Bohemians. FOTO: Pavel Netolička


Po ročnej si tak tím z Vítkovíc zahrá o český majstrovský titul. Ani pri tom nebudeme chýbať. Zápas štartuje o 17:00 naživo na ČT Sport. 

Držte slovenským farbám palce a sledujte zápasy naživo alebo naše sociálne siete. 



Odoberajte newsletter