Súťaženie odštartovali aj dievčenské kategórie, mladšie žiačky Nemšovej suverénne

V športovej hale v Nemšovej sa včera uskutočnil turnaj o pohár SZFB v kategórií mladších žiačok. Turnaj bol veľmi zaujímavý a do poslednej chvíle sa bojovalo o medaile. Výnimkou bol len domáci tím z Nemšovej, ktorý si hral vlastnú ligu a bez zaváhania zdolal všetky svoje súperky. Pozitívom je, že sa po chlapcoch, konečne začali rozbiehať aj súťaže dievčat.

 

Klub NTS FK–ZŠ Nemšová usporiadal turnaj k veľkej spokojnosti rodičov, fanúšikov a hlavne pre deti. Výsledky sú zaujímavé a prekvapivé. Vo veľmi dobrom svetle sa ukázali dievčatá z Fiľakova, ktoré si po dramatickom priebehu na prekvapenie uchmatli strieborné medaily.


Dvojciferné „nádielky“ rozdali každému tímu domáce hráčky z Nemšovej a zaslúžene obsadili konečnú prvú priečku. „Som nesmierne rád, že sa mi podarilo presvedčiť predstaviteľov zväzu, aby sa uskutočnili Majstrovstvá Slovenska v kategóriách dievčat mladších a starších žiačok, dorasteniek a junioriek. Tieto súťaže sa pôvodne pre slabý záujem nemali vôbec konať, no spoločným úsilím sme presvedčili kluby, za čo im všetkým ďakujem. Môžem spokojným srdcom predstaviteľom zväzu odkázať, že urobili správny krok. Rodičia všetkých zúčastnených tímov im za toto rozhodnutie v nemšovskej hale tlieskali. V turnaji  dominovala Nemšová, ktorá si hrala „vlastnú ligu“ a po posledných majstrovstvách Slovenska, ktoré sa konali v roku 2019, prvenstvo obhájila a získala zlato! Je to už 24 titul Nemšovej na slovenskej scéne a siedmy titul v kategórii mladších žiačok. Naše hráčky hrali dobre, pekne kombinovali, skúšali si mnohé herné situácie a i hru pre bez brankárky. Toto všetko je pekné, ale na Prague Games, ktorého sa plánujeme opäť zúčastniť, to nestačí. Do Prahy idú mladšie žiačky obhajovať minuloročné prvenstvo a musia tvrdo pokračovať v nastolenej koncepčnej práci, aby si splnili svoj cieľ a sen,“ povedal predseda klubu a tréner Nemšovej Peter Tydlačka.

 

Tretiu bronzovú pozíciu si vybojovalo družstvo MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto. Štvrtá priečka patrí klubu Footballandia Galanta. Na poslednom piatom mieste skončil tím FBK Harvard Partizánske.

 

Podrobné výsledky nájdete TU.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter