Suverénnym lídrom prvej ligy mužov je Detva

Súboje tretieho a štvrtého kola prvej ligy mužov priniesli zaujímavé výsledky. Detva potvrdila pozíciu lídra dvoma víťazstvami 13:5 nad Dolným Kubínom a 6:3 v Mútnom. Jediným tímom, ktorý nemá ešte ani bod je bývalý extraligový klub FbC Young Arrows Spišská Nová Ves, ktorý prehral aj svoj druhý duel sezóny. Tentoraz v domácom prostredí so Starou Ľubovňou 6:8.

 

Na lepšie časy zrejme svitá hráčom bratislavského Hurikánu, ktorí mali úspešný víkend a po víťazstvách 3:2 v predĺžení nad Topoľčanmi a 7:1 nad Partizánskym, sa vyhupli na peknú štvrtú pozíciu v tabuľke. „Zápas proti Topoľčanom sme nezačali úplne dobre. Robili sme zbytočné chyby a nemali sme dostatočné tempo, čím sme súperovi zbytočne dovolili hrať s nami vyrovnanú partiu. Viedli sme síce 1:0, no súperovi s podarilo ešte v prvej tretine otočiť na 1:2. Našťastie sa nám v druhej tretine podarilo vyrovnať. V tretej časti sme súpera zatlačili, ale bohužiaľ sa nám nepodarilo rozhodnúť v riadnom hracom čase. V predĺžení sme sa snažili pokračovať v ofenzívnej hre a nakoniec sme 25 sekúnd pred koncom dokázali streliť víťazný gól. Celkovo náš výkon nebol optimálny, hoci postupne počas zápasu sme našu hru vylepšovali. Súboj proti Partizánskemu bol úplným opakom. Hrali sme od začiatku aktívne, v pohybe a v tempe. Vytvárali sme si šance a súperovi sme takmer nič nedovolili. O tom svedčí aj výsledok prvej tretiny v pomere 4:1. V tomto trende sme pokračovali aj v druhej časti, hoci sme zbytočne poľavili v koncentrácií, čo sa preukázalo najmä v závere, kde sme zahodili veľmi veľa čistých šancí. Zápas sme doviedli do víťazného konca, čo je dôležité. Teší nás zisk štyroch bodov do tabuľky a takisto postupné zlepšovanie nášho herného prejavu. Verím, že v tomto trende budeme pokračovať aj naďalej,“ skonštatoval Michal Bortlík, tréner VŠK PdF UK Hurikán Bratislava.

 

Z nuly na päť bodov si svoje konto vytvorili aj White Eagles Bratislava. V sobotu vyhrali nad RAptORs 7:6 gólom v predĺžení a včera 5:4 nad Devils Čadca. „Potrebovali sme tieto dve výhry ako soľ, hlavne kvôli mentálnemu nastaveniu mužstva. V prvých dvoch zápasoch v Topoľčanoch a v Partizánskom sme nehrali podľa našich predstáv, no tento víkend to už z našej strany bolo lepšie, aj keď stále je tam veľa nedostatkov, na ktorých treba pracovať. Avšak predovšetkým duel s Čadcou ukázal, že keď predvedieme tímový a bojovný výkon, máme na to, aby sme hrali prvú ligu a verím, že tieto víťazstvá nás naštartujú v pozitívnom smere a naše výkony sa každým zápasom budú postupne zlepšovať,“ povedal kouč White Eagles Oliver Halák.

 

Jediným družstvom, ktoré nezískalo ani bod a je na dne ligovej tabuľky, je bývalý extraligista FbC Young Arrows Spišská Nová Ves. Spišiaci pred týždňom podľahli Detve a tentoraz doma nestačili na Starú Ľubovňu a prehrali 6:8. „Oba zápasy hodnotím pozitívne, keďže sme z nášho pohľadu odohrali herne vyrovnané duely. V stretnutí s Detvou sa nám bohužiaľ nepodarilo nepremeniť veľa šancí, na rozdiel od súpera, ktorý mal na hokejke viac šťastia a využíval hlavne presilové hry. V druhom zápase sme sa nevedeli dostať do tempa a svoju silu sme ukázali až v tretej tretine. Máme veľmi omladený tím a veľa hráčov, s ktorými sme dotiahli tím do extraligy, ukončilo pôsobenie v našom klube. Skutočnosť, že sme momentálne na poslednom mieste tabuľky stále nič neznamená, mali sme ťažkých súperov. Počas týchto dvoch zápasov sme sa poučili z chýb a verím, že náš tím, ktorý sa skladá prevažne z juniorov a hráčov, ktorí len nedávno začali s florbalom, sme nabrali veľké skúsenosti. Chlapcom stúplo sebavedomie a odhodlanie do ďalších súbojov. Celá liga je ešte pred nami a my sme ochotní bojovať až do konca,“ povedal tréner Spišskej Novej Vsi Viliam Slezák.

 

Výhodu domáceho prostredia využili hráči Capitolu, ktorý si vybojovali dve víťazstvá a to 5:3 nad Partizánskym a 8:1 nad „Žochármi“ z Topoľčian 8:1.

 

Výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter