Švajčiari spustili propagáciu majstrovstiev sveta mužov 2022

Majstrovstvá sveta vo florbale mužov sa uskutočnia od 5. do 13. novembra 2022 v novej švajčiarskej Life Arene v Zürichu a AXA aréne vo Winterthure. Začalo sa plánovanie s množstvom farieb, sebadôvery a hesla „florbal bez obmedzení“.

 

Švajčiarsky florbal čelí za súčasných okolností obrovským výzvam pri plánovaní významného športového podujatia tohto druhu. „S pandémiou, alebo skôr s jej následkami, sa stretávame každý deň, čo ovplyvňuje plánovanie aj realizáciu aktivít, napríklad propagačných opatrení,“ hovorí Daniel Bareiss, prezident švajčiarskej federácie. „V tejto zložitej dobe je o to dôležitejšie vytvoriť si farebné akcenty a vyjadriť svoj optimizmus, že sa tešíme na oslavu nádherného florbalového festivalu v novembri 2022 vo Švajčiarsku.“ Farebné záblesky sú súčasťou „vzhľadu“ majstrovstiev sveta. „Farebná vrstva je charakteristickým prvkom nadchádzajúcich majstrovstiev sveta a symbolizuje otvorenosť a rozmanitosť florbalu,“ vysvetľuje nápadnú prezentáciu Daniel Kasser, výkonný riaditeľ majstrovstiev sveta 2022. „Vďaka zodpovedajúcemu sloganu „floorball unlimited“ chceme v priebehu nasledujúcich dvoch rokov zvýšiť popularitu florbalu a ukázať, že florbal má skutočne čo ponúknuť každému. Nezáleží na tom, či držíte florbalovú hokejku sami alebo iba sledujete náš národný tím.“

 

Ambiciózne ciele a určité otázky týkajúce sa Swiss Life Arena

 

Pre švajčiarsky florbal sú tieto majstrovstvá sveta hrané v domácom prostredí, dôležitým míľnikom na ceste k ukotveniu florbalu vo Švajčiarsku na širšej úrovni, ako aj k spojeniu s úspechmi, ktoré krajina helvétskeho kráža dosiahla v posledných rokoch. „Majstrovstvá sveta žien 2019 v Neuchateli ukázali, že florbal môže hýbať a vzrušovať celú švajčiarsku populáciu,“ hovorí Bareiss. Celkovo 45 000 divákov na tomto podujatí dokonca vytvorilo rekord v ženskom florbale. „Chceme sa zamerať na 150 000 divákov v roku 2022. Budeme mať tiež dokonalú infraštruktúru s novou Swiss Life Arena v Zürichu a osvedčenou AXA Arena v Winterthure.“ Zatiaľ nie je isté, či je možné zápasy skutočne hrať vo švajčiarskej Life Aréne. Otvorenie domova ZSC Lions je plánované na august 2022, tri mesiace pred majstrovstvami sveta. Stavebné práce prebiehajú podľa harmonogramu. Možnými prekážkami plánovaného otvorenia môžu byť okrem uzatvorenia staveniska kvôli vírusu Corona aj extrémne nízke teploty v nadchádzajúcej zime, ktoré by mohli spôsobiť problémy s betónom.

Najlepších 16 krajín bude hrať o titul majstrov sveta od 5. do 13. novembra 2022. Švajčiarsko je vo svetovom rebríčku na treťom mieste a spolu s aktuálnym držiteľom titulu majstra sveta Fínskom, Švédskom a Českom je jedným z najobľúbenejších favoritov šampionátu. Naposledy sa majstrovstvá sveta mužov konali vo Švajčiarsku v roku 2012 v Berne a Zürichu.



Odoberajte newsletter