Švajčiarsko je zabudnuté, dievčatá pokračujú za svojim cieľom!

V šiestom súboji na MS chcú slovenské reprezentantky jednoznačne uspieť a v ceste za piatym miestom na svete im stoja ešte dve prekážky. Tou prvou sú dnešné súperky z Nórska. Podľa informácii zo zákulisia už Slovenky hodili za hlavu včerajšiu prehru so Švajčiarkami a sú pripravené naplno sa pobiť o víťazstvo!

 

Nórky vo svojej základnej skupine D vyhrali vo všetkých troch zápasoch. Najskôr zdolali 7:3 NFFR (Rusko) a potom 11:1 Estónsko. Najvyrovnanejší boj zviedli proti Singapuru, ktorý porazili 4:2. V osemfinálovom súboji nechali za sebou Lotyšky, nad ktorými vyhrali 9:6. Doposiaľ jedinú prehru na tohtoročnom šampionáte zaznamenali až vo štvrťfinále. Nad ich sily boli domáce Švédky, ktorým podľahli 0:13.

 

Slovensko sa s týmto súperom stretáva pomerne často a medzi sebou sme s Nórkami odohrali už sedem zápasov. V šiestich prípadoch sme zvíťazili a len jediný raz na MS v roku 2011 vo Švajčiarsku sme prehrali 2:5. Na šampionátoch v rokoch 2015 a 2017 sme sa tešili z výhier 4:2 a 7:4. „Dievčatá už niečo majú v nohách a nečaká nás jednoduchý duel. Napriek tomu je tento zápas pre nás z tej druhej kategórie, čo znamená, že chceme tvoriť, byť dominantní a zvíťaziť. Musíme si dávať pozor na protiútoky, ktorým chceme zabrániť a postupne premieňať šance na góly a vytvoriť si bezpečný náskok pre konečné víťazstvo,“ povedal kouč slovenskej reprezentácie Michal Jedlička.

 

„Večer sme absolvovali vynikajúcu regeneráciu a dobre sme sa na dnešné súperky vyspali. Ideme si za svojim cieľom, ktorým je už viackrát spomínané piate miesto na svete, no ak ho chceme vybojovať, musíme zdolať najskôr Nórky a potom ešte jedného súpera,“ povedala jedna z najlepších hráčok včerajšieho zápasu Laura Chúpeková.

 

Zápas Nórsko – SLOVENSKO môžete od 11.30 h sledovať na Arena Sport1.



Odoberajte newsletter