Švédske superfinále naďalej v ikonickej aréne Ericsson Globe

Zápasy švédskeho florbalového superfinále sa aj v najbližších troch rokoch uskutočnia v ikonickej štokholmskej aréne Ericsson Globe. Tá pravidelne hostí napríklad aj stretnutia severoamerickej hokejovej NHL na „starom kontinente“.

 

Vo Švédsku sa o víťazovi najvyššej súťaže žien a mužov rozhoduje v jedinom dueli od roku 2002, keď mal tento formát premiéru v štokholmskej aréne Hovet. Odvtedy hostili florbalové superfinále Ericsson Globe a Malmö Arena. Najväčší počet bojov o titul sa uskutočnil práve v guľatej hale, ktorá je veľkým lákadlom aj pre turistov, keďže umožňuje výstup na jej vrchol, z ktorého je výhľad na okolie. Švédska florbalová federácia teraz oznámila, že úspešná spolupráca bude pokračovať a stretnutia superfinále sa budú hrať v Ericsson Globe minimálne do roku 2023.

 

Tohtoročné švédske superfinále sa malo konať 25. apríla 2020, ale pre pandémiu koronavírusu sa napokon neuskutočnilo. „Tešili sme sa na tohtoročné zápasy. Teraz však musíme urobiť všetko pre to, aby sme ľuďom v roku 2021 a neskôr poskytli v Ericsson Globe ešte väčšie finálové zážitky,“ uviedla generálna riaditeľka organizácie Stockholm Lives Marie Lindqvistová, cituje ju floorball.sport.

 

Okrem dejiska poznáme už aj dátumy, kedy sa zápasy švédskeho superfinále uskutočnia. Tradične ide vždy o sobotný termín. V roku 2021 sa bude hrať 24. apríla, v roku 2022 - 23. apríla a napokon v roku 2023 - 22. apríla.

 

Vo švédskej najvyššej súťaži mužov i žien, ako v jednej z mála líg, vyhlásili víťazov sezóny 2019/2020. Stalo sa tak na základe poradia základnej časti v momente ukončenia ročníka. Medzi mužmi ani ženami nefigurovali žiadni slovenskí florbalisti.



Odoberajte newsletter