Svetový šampionát junioriek preložený na budúci rok!

Švédska florbalová federácia spolu s obcou Uppsala a IFU Arena podali žiadosť o odloženie svetového šampionátu junioriek, ktorý sa najskôr presunul z májového termínu na september, no uskutoční sa napokon vo švédskom meste Uppsala medzi 5. a 9. májom 2021. Na základe prevládajúcej situácie COVID-19 sa Švédska asociácia domnieva, že v septembri tohto roku nebude možné zorganizovať túto udalosť v Uppsale.

 

Dôvodom je najmä skutočnosť, že bezpečnosť hráčok nemôže byť úplne zabezpečená a že súčasné predpisy miestneho zdravotníckeho úradu obmedzujú zhromažďovanie najviac 50 osôb na verejných miestach, čo znamená pre akýchkoľvek divákov v aréne. Keďže pri cestovaní do Švédska z krajín mimo EÚ neexistuje žiadny náznak významnej zmeny cestovných obmedzení alebo dopytu po karanténe, existuje značné riziko, že sa podujatia nezúčastní všetkých 16 tímov. Je zrejmé, že bez účasti všetkých kvalifikovaných reprezentácii by táto skutočnosť dramaticky ovplyvnila vývoj dievčenského florbalu v niekoľkých krajinách. Okrem toho by vplyv účasti všetkých tímov spolu s obmedzením pre divákov výrazne ovplyvnil financie organizátora.

 

Na stretnutí Valného zhromaždenia IFF, ktoré sa konalo v pondelok 15. júna, predseda IFF, pán Tomas Eriksson, navrhol, aby na základe žiadosti švédskeho združenia IFF súhlasil s odložením Majstrovstiev sveta junioriek 2020. Bezpečnosť a zdravie všetkých účastníkov boli hlavnými faktormi pri rozhodovaní. Všetky kvalifikované tímy by totiž mali mať možnosť zúčastniť sa.

 

Podujatie sa bude stále nazývať MS U19 2020 a bude sa konať v termíne od 5. do 9. mája 2021 vo švédskej Uppsale. Ďalej sa dohodlo, že MS junioriek 2020 sa budú hrať s rovnakou vekovou kategóriou, ako bola pôvodne pozvaná (všetky hráčky sa musia narodiť 1. januára 2001 alebo neskôr, ale najneskôr do 5. mája 2005).



Odoberajte newsletter