Svetový šampionát mužov preložený!

Výkonný výbor Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) na svojom zasadnutí, kde sa diskutovalo o udalostiach IFF a rozhodovalo o nich v súvislosti so súčasnou situáciou COVID-19, rozhodlo odložiť decembrové majstrovstvá sveta mužov.

 

Vzhľadom na súčasnú situáciu COVID-19 a nasledujúce dôvody, ktoré s ňou súvisia, požiadala Fínska florbalová federácia o posunutie majstrovstiev sveta vo florbale mužov z roku 2020 na rok 2021. Fínska florbalová federácia prerokovala situáciu s Ministerstvom školstva a kultúry vo Fínsku. Pretože nie sú známe informácie o tom, aká bude situácia v oblasti cestovania a zhromažďovania obmedzení v decembri, nie je priaznivá okolnosť zorganizovať podujatie v roku 2020.

 

„Výkonný výbor sa rozhodol odložiť mužské MS 2020 na základe žiadosti od Fínskej florbalovej federácie. Fínska federácia prešetrí vhodné načasovanie podujatia v roku 2021. Konečné rozhodnutie o kalendári súťaží v roku 2021 sa prijme na zasadaní výkonného výboru 29. septembra, aby sme mali čas zvážiť priania všetkých zúčastnených strán,“ informuje generálny tajomník IFF John Liljelund.

 

Majstrovstvá sveta vo florbale mužov sa pôvodne mali konať 4. - 12. decembra 2020 vo fínskych Helsinkách a zúčastniť sa ich malo 16 tímov.



Odoberajte newsletter