TALENTY FLORBALU: 15-ročná Natália Galčíková smeruje z Florka do Spišskej

S florbalom začínala v druhom ročníku na základnej škole a už vtedy si florbal naplno užívala. Dnes sa chystá na novú sezónu a od augusta začne po zranení opäť naplno trénovať. Reč je o ešte stále len 15-ročnej nádeji dievčenského florbalu - Natálii Galčíkovej. 


Od roku 2019 pôsobila vo FK Florko Košice a vyskúšala si, aké je to hrať regionálne súťaže spoločne s chlapcami. Natália je zároveň dôkazom, že školské regionálne a celosloveneské súťaže majú veľký význam a môžu naštartovať kariéru u mladých ľudí. Na klubovú úroveň išla práve po víťazstve na školských Majstrovstvách Slovenska, kde spoločne s ďalšou nádejou slovenského florbalu - Danielou Hrabovskou, vybojovali pre svoju školu výhru. Odvtedy to spoločne ťahajú už aj v reprezentácii, kde Natália absolvovala dovedna tri zrazy a medzi dievčatami sa cíti veľmi príjemne: 

 

"Reprezentácia pre mňa znamená veľmi veľa, pretože už od malička to bol môj cieľ. Splnilo sa to a jednoducho si treba ísť za svojimi snami, pretože len tak dokážeme byť úspešní." 

 

Potvrdila, že v repre junioriek panuje skutočne výborná nálada a dievčatá vytvorili skvelý kolektív, vďaka čomu je spolupráca na ihrisku aj mimo neho lepšia a jednoduchšia. 

 

Natália Galčíkova v drese košického Florka. FOTO: Marek Andrejko

 

Jej kroky smerujú po 3-rokoch v drese košického Florka do Spišskej Novej Vsi. A prečo práve tam? "Rozhodla som sa pokračovať na svojej florbalovej ceste práve v Spišskej, pretože si myslím, že tento klub je na veľmi vysokej úrovni a môže mi pomôcť dopracovať sa k čo najlepším výsledkom. Pôsobenie vo Florku mi dalo skutočne veľa a veľká vďaka patrí všetkým spoluhráčom a trénerom. Aj vďaka nim som dnes tam, kde som." uzavrela 15-ročná Natália a my jej prajeme veľa úspechov v jej ďalšej florbalovej kariére. 

#talentyflorbalu

 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter