Tímový ale aj individuálne štarty v Partizánskom ako hrom!

Bývalý extraligový tím FBK Harvard Partizánske mal počas víkendu priam úžasný štart do prvej ligy žien. Bratislavskí súperi Hurikán „B“ a Snipers si to poriadne odskákali. Vysokoškoláčky schytali 14:3 a snajperky 13:2. Svoju premiéru medzi ženami zažil azda najväčší talent slovenského florbalu Lenka Červená, ktorá potvrdila svoje kvality. K nej sa pridala skúsená reprezentantka Tamara Dobošová, ktorá poslsla do bránok súperiek jedenásť projektilov.

 

Stále ešte žiačka družstva FBK Harvard Partizánske Lenka Červená, len štrnásť ročná dievčina je florbalovo vyspelou hráčkou, ktorá si medzi svojimi rovesníčkami robí na ihrisku čo chce. V aktuálnej sezóne sa však dočkala štartu v prvej lige žien. V prvom svojom zápase strelila jeden gól a na dva asistovala. V druhom sa rozbehla ako je pre ňu typické. Snipers od nej schytal päť a na tri ešte nahrávala... „Nemala som pred zápasmi žiadnu trému ani nič podobné. Verila som tomu, že hneď v prvom dvojkole zoberieme všetky body a tak sa aj stalo. Cítim sa veľmi dobre, keďže sme si po dlhom čase konečne zahrali, no moje góly veľmi neriešim. Keď príde šanca, snažím sa ju využiť, no radšej na góly prihrávam,“ povedala veľmi stručná a skromná dievčina Partizánskeho Lenka Červená.

 

Štart ako hrom mala aj slovenská reprezentantka Tamara Dobošová, ktorú počas minulej sezóny, keď jej tím pôsobil v Hyundai extralige, trápilo zranenie. Už je však úplne v poriadku a vo forme, čo dokazuje na ihrisku svojimi výkonmi. Béčku Hurikánu zavesila päť a Snipers dokonca šesť gólov. „Bol to len úvodný víkend ale myslím si, že v prvej lige je trochu viac priestoru a času na tvorenie hry. Rozdiel je aj v tom, že ostatné tímy vidím menej dominantné ako v extralige a práve preto chceme túto úlohu dominantného družstva prevziať my, čo sa nám podarilo,“ vysvetlila hráčka FBK Harvard Partizánske Tamara Dobošová, ktorá môže takto v prvej lige trochu zlenivieť. Možno by sa jej zišlo hosťovanie v extraligovom tíme. „Je pravda, že v extralige by som si zahrala kvalitnejšie zápasy, ale nezohráva to žiadnu úlohu v tom ako trénujem. Zo začiatku som mala na výber až tri potenciálne tímy, za ktoré by som mala možnosť hrať extraligu, ale vzhľadom k tomu, že sa venujem nejednému športu, tak by som to časovo nestíhala. Navyše v Partizánskom mám vytvorené kvalitné podmienky,“ dodáva Dobošová


Ďalšie články


Odoberajte newsletter