Titul juniorských majsteriek zostal na Kysuciach!

Počas predošlého víkendu sa na Kysuciach stretlo sedem florbalových družstiev, ktoré zabojovali o titul majstra Slovenka vekovej kategórii junioriek. V domácom prostredí hráčky Kysuckého Nového Mesta nezaváhali a vo finále s Nemšovou si jednoznačným spôsobom vybojovali zlaté medaily. Striebro má tak po neuveriteľnej sérii medailí v rôznych kategóriách Nemšová a bronz si vybojoval tím Florbal Slovenská Ľupča.

 

Skupinu A vyhralo o skóre družstvo FBK Harvard Partizánske a z druhej pozície do semifinále postúpila Slovenská Ľupča. Skupina A mala o jedného účastníka viac, no Kysučanky bez straty bodu postúpili z líderskej pozície. Druhá postupová pozícia sa ušla Nemšovej, ktorá do semifinále po remíze 7:7 s Kométou Spišská Nová Ves postúpila vďaka lepšiemu skóre.

 

Oba semifinálové duely boli podľa výsledkov jednoznačné. Najskôr Nemšová „vyprášila“ Partizánske 10:4 a potom aj Kysucké Nové Mesto zdolalo Slovenskú Ľupču 9:4. Súboj o bronz sa lepšie vydaril práve Ľupči, ktorá zvíťazila nad Partizánskym 7:3. „Po sklamaní zo štvrtého miesta v prvej lige žien, je to pre nás zadosťučinenie za celú sezónu. S výsledkom, ale hlavne s predvedenou hrou a nasadením som spokojný. Odohrali sme kompaktný sústredený turnaj, v ktorom baby odmakali každú tretinu. Okolnosti turnaja nám však pridelili v semifinále Kysučanky, no cestu do finále sme videli skôr cez Nemšovú. Medailu za predvedený výkon sme si určite zaslúžili. Posledný zápas s Partizánskym bol však náročný, no rozhodli sme ho už v prvej tretine,“ zhodnotil vystúpenie svojich zverenkýň Zdenko Babík z tímu Florbal Slovenská Ľupča.

 

Finále bolo dramatické najmä počas úvodných desať minút prvej tretiny, no v jej závere domáce hráčky odskočili na rozdiel troch gólov a dotiahli súboj do konečnej výhry 9:2 a tešia sa z titulu majstra Slovenska. „Turnaj na domácej pôde sme si celý čas užívali. Zišla sa u nás pomerene vyrovnaná konkurencia. Z nášho pohľadu všetky dievčatá hrali výborne, mnohé z nich ukázali potenciál byť nástupkyne Laury Chúpekovej, pre ktorú to bol záverečný turnaj a zápas v kategórii a právom sa stala najlepšou hráčkou turnaja. Potešili sme aj fanúšikov skvelými výsledkami i predvedenou hrou. S turnajom sme mimoriadne spokojní a je skvelé, že sme obhájili titul v juniorkách po štvrtýkrát v rade,“ povedal asistent trénera Martin Priečko z MKŠS FBK Kysucké Nové Mesto.

 

Výsledky a podrobné štatistiky M-SR junioriek nájdete TU


Fotogaléria


Odoberajte newsletter