Titul v Česku pre mužov Mladej Boleslavi, oslavujú aj ženy Vítkovíc

Dnes sa v Česku uskutočnilo superfinále florbalu. V mužskej superlige sa z majstrovského titulu tešia hráči Mladej Boleslavi, ktorí boli šampióni aj v ročníku 2017/2018. Oči pre plač zostali reprezentantom SR Šimonovi Hatalovi a Filipovi Čonkovi-Skybovi z Vítkovíc. V extralige žien obhájili majstrovský primát zo sezóny 2018/2019 práve Vítkovice v zostave so Slovenkami Michaelou Šponiarovou, Alžbetou Ďuríkovou, kapitánkou Denisou Ferenčíkovou a Lenkou Lenčešovou. Okrem poslednej menovanej sa v superfinále presadili strelecky všetky tri naše hráčky, pridala sa ku nim aj Kristína Belicová v drese Chodova.

 

Vrcholom večera bol zápas o titul v superlige mužov. Po jeho konci zdvihli trofej nad hlavu hráči Mladej Boleslavi, ktorí nad Vítkovicami vyhrali v UNYP Arene 6:3. Do tretej tretiny vstupovali Vítkovice s vedením 3:2, to si však neudržali. V 45. min vyrovnal Daniel Šebek a Mladá Boleslav následne pridala aj ďalšie tri zásahy. Vítkovice však môžu cítiť krivdu, pretože všetkým trom gólom, ktoré v konečnom účtovaní rozhodli o titule, predchádzali kontroverzné momenty.

 

Strieborné medaily si prevzali slovenskí reprezentanti Šimon Hatala a Filip Čonka-Skyba. Kariéru definitívne uzavrel ich spoluhráč, účastník šiestich majstrovstiev sveta a jedna z legiend českého florbalu – Tomáš Sladký.

 

Ešte predtým získali tretí majstrovský titul po sebe florbalistky Vítkovíc. V pražskom súboji vyhrali nad Chodovom v predĺžení 8:7. Dlho to však vyzeralo tak, že sa tento rok budú tešiť hráčky Chodova. Tie viedli v 26. minúte už 4:1, keď skórovala slovenská reprezentantka Kristína Belicová. K obratu však zavelili jej krajanky v drese Vítkovíc. V 28. min znížila na priebežných 2:4 v presilovej hre kapitánka ostravského družstva Denisa Ferenčíková a na rozdiel jediného gólu upravila o necelé štyri minúty neskôr Alžbeta Ďuríková. Chodov si náskok napriek ďalším gólom udržiaval až do poslednej minúty tretej tretiny, ale 41 sekúnd pred jej koncom sa strelecky presadila Michaela Šponiarová a poslala duel do predĺženia. V ňom o titule pre favorizované Vítkovice rozhodla v 68. min stretnutia presnou strelou Barbora Husková.

 

„Keď už sme si mysleli, že ich máme, vždy sme zase spadli dole. Napokon to nejako vyšlo a ja som za to rada. Možno zo začiatku sme boli hlavami niekde inde a zostali sme zaskočené, že na nás vybehli s takou chuťou a energiou. Ten začiatok bol teda kritický,“ povedala pre klubové spravodajstvo jedna z najlepších hráčok Vítkovíc v tejto sezóne Michaela Šponiarová.



Odoberajte newsletter