Tomáš Chvála: „Chalani často na turnajoch predčasne pozerali kedy hrajú finále, dúfam, že sa poučili...“

Počas nasledujúcich štyroch dní sa v extralige juniorov odohrá šesť dohrávaných zápasov rôznych kôl. Postupne sa nám tak pred koncom súťaže skompletizuje tabuľka a veru v dohrávaných súbojoch sa máme na čo tešiť. Z prvej štvorky budú v akcii až tri tímy, no najviac duelov odohrá bratislavský Snipers, až tri.

 

Už dnes sa do Púchova vyberú žilinské „kobylky“ a v tomto stretnutí ide o prípadné upevnenie si piatej pozície Žiliny, prípadne vylepšenie tabuľkového postavenia Púchova. V nedeľu sa v Púchove predstavia hráči Tsunami Záhorská Bystrica.

 

Bratislavčania zo Snipers odložením duelov s košickými tímami prišli po dohode o domáce prostredie a tak už zajtra nastúpia proti ATU v metropole východu. V sobotu proti Florku a po ceste domov si v nedeľu zahrajú v Žiline proti Grasshoppers. Teda „našliapaný“ program, no v prípade úspechu majú možnosť dostať sa na čelo tabuľky a výrazne prehovoriť do bojov o majstrovský titul. „Čaká náš náročný program, no je to tak ako to je a snažíme sa na to pripraviť čo najlepšie. Preto sme aj prispôsobili podmienky pre chalanov, aby ich mali čo najlepšie a boli 100% pripravení na každý zápas. Na trip berieme maximálny možný počet hráčov, preto verím, že ak aj niekomu budú chýbať sily, tak ho dokáže nahradiť ďalší hráč. Ak sa nič nepokazí, mali by sme nastúpiť takmer v plnej sile, okrem jedného hráča, ktorý bojuje s covidom,“ povedal tréner Snipers Tomáš Chvála a dodal: „V podstate to poviem tak, že ak sa nám vydarí víkend, tak sa môžeme priblížiť k úspechu, no ten je strašne ďaleko. Chalani si pochodili už kopec turnajov, kde už v základnej skupine pozerali, kedy hrajú finále a nakoniec sme veľmi rýchlo vypadli, zažili si to x-krát, kedy sa videli už na piedestáli, no nič z toho nebolo, takže verím, že sa poučili a nemyslia na to, ale sústredia sa len na nasledujúci zápas. Rešpektujeme každého súpera ako ATU, tak aj Lido, s ktorým zakončíme sezónu. Chalanov aj takto vediem a snažím sa ich držať dole takže verím, že to padne na úrodnú pôdu. Budú to zápasy o družstvách, ktoré budú v plnej sile, takže nikto sa na nič nemôže vyhovoriť a rozhodne sa len na ihrisku.“

 

Pripravené sú aj košické tímy a určite budú chcieť využiť aj výhodu domáceho prostredia na úspech. „Očakávam plné nasadenie všetkých chlapcov. Síce to teraz nie je všetko len v našich rukách, ale musíme byť pripravení na každú šancu a využiť ju. Len tak môžeme byť úspešní,“ povedal tréner ATU Košice Erik Maliar. Niekoľko slov pridal aj tréner FK Florko Košice Pavol Blaško: „Príprava na súboj proti Snipers prebieha štandardne. Sme si vedomí dôležitosti tohto zápasu, ale nepreceňujeme ani nepodceňujeme súpera. Tešíme sa na duel. Zranil sa nám jeden hráč, ktorý určite nenastúpi, ale káder máme široký a každý je nahraditeľný.“

 

Do Záhorskej Bystrice si zajtra vybehnú hráči ŠK Lido, ktorí sú v komfortnej zóne záchrany. „Je pravda, že sa tabuľkovo zrejme nemáme veľmi kam posunúť ani jedným smerom, ale správny športovec by si mal vždy nájsť určitú motiváciu a chuť bojovať o víťazstvo. Väčšina našich hráčov hrá túto kategóriu posledný rok, takže majú ešte zopár zápasov a priestor sa niekam posunúť po hernej a mentálnej stránke. Každý podľa vlastných ambícií, že čo by chcel ešte v tomto danom športe dosiahnuť,“ skonštatoval výstižne tréner bratislavského Lida Patrik Paulikovič.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU



Odoberajte newsletter