Tomáš Chvála: „Prvé miesto som neočakával a nechcem, aby sme sa s tým uspokojili.“

V stretnutiach tretieho a štvrtého kola extraligy juniorov sa prevažne darilo hosťujúcim tímom, ktoré boli úspešné až v ôsmich z celkového počtu dvanástich súbojov. Na čele tabuľky je bratislavský Snipers, ktorý zatiaľ nestratil ani jeden bod. Trochu prekvapením sú kolísavé výkony družstva 1. FBC Florbal Trenčín, ktorí opäť v jednom dueli prehrali so Žilinou a v druhom sa tešili z víťazstva nad Prešovom. Ich súčasná deviata pozícia v tabuľke však nie je obvyklá. 

 

Snipers si v domácom prostredí udržal neporaziteľnosť. V sobotu chlapci zdolali Tsunami Záhorskú Bystricu 5:2 a včera si poradili aj s bratislavským Hurikánom tesne 5:4. „Sme na prvom mieste bez straty bodu a krásne sa na to pozerá, ale poviem pravdu, neočakával som to a nechcem, aby sme sa s tým uspokojili. Máme nastavený dlhodobý cieľ, ako herný, tak aj výsledkový a podstatné bude tabuľkové postavenie po základnej časti. Čo sa týka predošlých zápasov, tak proti Tsunami sme nepodali náš ideálny výkon, no našťastie sa nám ho podarilo zvládnuť a v súboji s Hurikánom to bolo z našej strany dobíjanie súpera. Na našu smolu však Hurikán efektívne využíval každú našu chybu a zaváhanie v obrane, a tak z toho bola poriadna dráma až do poslednej sekundy,“ skonštatoval kouč bratislavského Snipers Tomáš Chvála.

 

Práve Hurikán odohral dva zaujímavé zápasy. Ten prvý bol víťazný, keď doslova zaskočili bratislavské Lido v prvej tretine, ktorú na jeho ihrisku vyhrali vysoko 6:0 a celý zápas 11:3. Včera potrápili Snipers a prehrali tesne 4:5. „Proti Lidu nám vyšlo takmer všetko, fantasticky sme začali a zaskočili súpera a nedovolili sme mu prakticky nič. V druhej časti sme poľavili a nechali sa vylučovať, stratili sme tempo. V závere sme opäť začali byť aktívnejší a zveľadili sme výsledok. Musím hráčov pochváliť za nasadenie a predvedenú hru. S výkonom z nedele nie sme spokojní, opäť sa na hráčoch prejavila únava z predošlého zápasu. Miesto útočenia sme sa väčšinu duelu bránili, málo sme zakončovali. Súpera musím pochváliť za predvedenú hru, prišli lepšie pripravení,“ zhodnotil tréner Hurikánu Michal Trgiňa.

 

Výkony obhajcov majstrovského titulu z košického ATU nie sú v novom ligovom ročníku optimálne. Dôvodov môže byť hneď niekoľko, no odchod trénera Petra Vrbu a presun skúseného kouča Mareka Onderka k mužom, môže pôsobiť na hráčov negatívne. Východniari síce mali úspešný víkend a vyhrali 6:5 v Piešťanoch a 8:5 v Púchove, no akoby boli ďaleko od svojej pohody. „Myslím, že sme mali slabší víkend z pohľadu toho, aký má náš tím potenciál. Výhry síce boli tesné, ale sme radi za plný bodový zisk, pre ktorý sme si na tento výjazd išli. Po odchode trénera Petra Vrbu a presune Mareka Onderka k mužom nám chýba skúsený tréner, no verím, že sa to čoskoro vyrieši,“ povedal kapitán FaBK ATU Košice, Ondrej Bernát.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU



Odoberajte newsletter