Tomáš Chvála: „Sami sme sa do tejto situácie dostali a sami sa z nej aj musíme vymaniť.“

Posledné kolo základnej časti betRing extraligy mužov sa odohralo pred šiestimi týždňami a od tohto času si predposledný tím najvyššej súťaže Snipers Bratislava nezahral súťažný zápas. Už zajtra však začína barážová séria pre Bratislavčanov o záchranu a pre druhý tím prvej ligy DTF team Detva Joxers o postup medzi elitu.

 

Bratislavčania majú skúsenosť s účasťou v baráži a to ešte počas sezóny 2017/2018, kedy zdolali FBC Predator Sabinov 3:0 na zápasy a postúpili do najvyššej súťaže. Teraz sú presne v opačnej pozícii, pretože po základnej časti aktuálneho ligového ročníka obsadili predposledné 11. miesto. „Pre nás sezóna žiaľ, ešte pokračuje. Sami sme sa do tejto situácie dostali a sami sa z nej aj musíme vymaniť. Pauza od posledného súťažného zápasu bola dlhá no, ku koncu základnej časti sme mali extrémne množstvo absencii a táto prestávka nám padla vhod na doliečenie zranení. Či to bude výhoda alebo nevýhoda, nechceme riešiť, ani sa na to zameriavať a chceme sa sústrediť len na seba a náš výkon. Žiadna špeciálna príprava na Detvu neprebiehala a tréner Vlado Roziak sa snažil s nami pracovať na našej hre a na tom, aby sme ju hrali čo najlepšie a hlavne počas celých šesťdesiat minút. Túto sezónu sme mnoho zápasov prehrali o gól či po predĺžení a v každom dueli sme mali niekoľkominútové výpadky, ktoré nás stáli dosiahnutie lepších výsledkov. Toto bude pre nás primárny cieľ a odohrať v každom stretnutí 60 minút na sto percent v tom, čo nám tréner naordinuje. Káder okrem Erika Slušného, ktorý má zlomenú nohu a je na dlhšiu dobu out a chalanov, ktorí boli u nás len na striedavý štart a tak nemôžu hrať z legislatívnych dôvodov, budeme v plnej sile,“ povedal obšírne hráč Snipers Bratislava Tomáš Chvála.

 

Hráči Detvy majú ešte viac skúseností s účasťou v baráži. Zahrali si ju dvakrát. Prvá skúsenosť bola v sezóne 2014/2015, keď podľahli bratislavskému ŠK Lido Prírodovedec 2:3 na zápasy. V sezóne 2018/2019 to dopadlo s Detvou ešte horšie, pretože prehrali so Spišskou Novou Vsou v sérii 0:3. „Do baráže sme sa dostali po tretí raz a vieme, aké náročné je postúpiť do extraligy. Sme si vedomí sily súpera a kvality súťaže, v ktorej hrá. Zároveň, ako do každého zápasu, ideme s cieľom zvíťaziť. Bude to určite ťažké, ale sme odhodlaní sa pobiť o postup. Chýbajú nám z rôznych príčin štyria kľúčoví hráči zo základnej zostavy. Aj napriek tomu chceme zabojovať o čo najlepší výsledok a získať čo najlepšiu pozíciu pred domácimi zápasmi. Každopádne sa na túto sériu opäť tešíme, keďže posledná baráž, ktorá sa hrala, bola za našej účasti. Veríme však, že tentoraz pre nás s lepším výsledkom,“ povedal Radim Chamula z DTF team Detva Joxers.

 

Podrobné informácie k barážovej sérii nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter