Traja zranení, šancu dostal Koščo

Svetový šampionát mužov vo Švédsku sa nezadržateľne blíži. V Trenčíne sa v piatok stretla finálna zostava slovenskej reprezentácie, ktorá dolaďuje posledné detaily prípravy.

 

Trio pôvodne nominovaných hráčov Hrín, Straka a Bičan sa však pre zranenia z účasti ospravedlnili. „Trochu nám to sťažilo situáciu. Na príprave v Čechách nám budú chýbať. Mali sa spolu zohrať so spoluhráčmi. Na základe odporúčania môjho kolegu Petra Koutného sme pozvali Mareka Košča zo Sparty Praha, ktorého chceme otestovať. Dvaja z troch menovaných by sa mali uzdraviť natoľko, aby s nami mohli na šampionát odcestovať,“ povedal hlavný tréner Miroslav Sága. Na otázku, či už majú tréneri zložené päťky Sága odpovedal: „Nebudeme ešte konkretizovať zloženie jednotlivých formácii, no dve lajny máme už takmer isté. V Čechách zložíme aj tretiu.“

 

Slovenskí reprezentanti dolaďujú herné systémy, ktorými sa chcú prezentovať proti svojim súperom. „Rovnako budeme pracovať na štandardných situáciách, presilovkách a oslabovkách. V neposlednom rade pracujeme na tímovom duchu, čo je z hľadiska psychológie rovnako dôležité,“ doplnil kouč Slovenska.

 

Napriek skutočnosti, že bola v pláne letecká preprava, do Göteborgu pocestujú naši chlapci napokon autobusom. Odchod je naplánovaný na utorok 2. decembra 2014 o 21.30 hod z Trenčína. Slovenská výprava cestuje cez Poľsko na trajekt do Švédska. Konkrétny program v dejisku šampionátu ešte realizačný tím nemá pripravený. „Zatiaľ sú pre nás dôležité tréningy, ktoré máme nahlásené dva do úvodného súboja s Japonskom.“

 

Výprava Slovenska rozšírila svoje rady o ďalšieho člena realizačného tímu. Bude ním Jozef Líška, ktorý je fyzioterapeut futbalového tímu AS Trenčín. Jeho úlohou je pomôcť Mariánovi Ogurčákovi aj pri návale masáží reprezentantov a zároveň bude aj mentálnym koučom tímu.



Odoberajte newsletter