Trenčania vyhrali dvakrát, výbornou organizáciou a ziskom majstrovského titulu!

Majstrovstvá Slovenska dorastencov, ktoré počas predošlého víkendu usporiadal klub 1. FBC Trenčín, dopadli pre organizátorov výborne. Perfektne zorganizované podujatie a v ňom zisk zlatej medaily pre 1. FBC Florbal Trenčín, ktorý vo finále zdolal FK Florko Košice tesne 4:3. Tretie miesto patrí košickému ATU, ktoré si poradilo s bratislavským Snipers v pomere 7:6 po samostatných nájazdoch.

 

Všetkých päť zápasov nepoznali Trenčania z FBC premožiteľa. Vyhrali svoju základnú skupinu s impozantným skóre 26:9. V semifinále zdolali ATU Košice 4:2 a vo finále košické Florko víťazným gólom z poslednej minúty v pomere 4:3. „Majstrovstvá Slovenskej republiky zostanú pre mňa jedným z najväčších, nielen športových, ale i osobných úspechov už naveky. Nakoľko žijeme vo „zvláštnej dobe“, doslovne vymodlený záverečný turnaj, ktorý by sa bez podpory nového prezídia SZFB ani neuskutočnil, nám spolu s celým družstvom dal príležitosť splniť si sen, o ktorom sme snívali naozaj veľmi dlho. Domáca palubovka, skvelá organizácia a vytvorenie nadštandardných podmienok pre náš tím, v spojení s nekončiacim sa povzbudzovaním od skvelých fanúšikov, boli dôležitým aspektom nášho úspechu. Som rád, že niekoľko ročná tvrdá drina celého družstva vyústila práve v zisk titulu majstra Slovenska. Chalani si zaslúžia absolutórium, pretože v konkurencii tak kvalitných zúčastnených družstiev prejsť turnajom bez prehry, je skvelé. Keď sme spolu s členmi realizačného tímu pred niekoľkými rokmi začali spolupracovať s chalanmi, sľúbili sme im, že ich dostaneme na absolútny vrchol. To sa nám tvrdou a každodennou prácou, nezlomnou vierou v tím a odhodlaním aj podarilo. Sľub sme splnili, a tak môžeme s čistým svedomím odovzdať túto kategóriu do rúk našich trénerských nástupcov. Záverom ešte raz ďakujem ŠK 1. FBC Trenčín za možnosť byť súčasťou tejto organizácie, a rovnako musím poďakovať aj rodičom našich chlapcov a v neposlednom rade i chlapcom samotným. Bola to skvelá jazda #OLD,“ zhodnotil tréner 1. FBC Florbal Trenčín Patrik Bulko.

 

Košičania ani v základnej skupine nenašli recept na domácich Trenčanov, hoci vo finále neboli ďaleko k úspechu. Druhé miesto je však úspechom, čo si všetci uvedomia, až keď prebolí sklamanie z prehry. „Majstrovstvá boli vynikajúco zorganizované. Som rád, že sme s chlapcami vybojovali medailu. Finálová prehra samozrejme mrzí, ale rozhodovali maličkosti. Chalani odovzdali v semifinále a finále maximum a som na nich veľmi hrdý. Vytvorili sme skvelú partiu, čo je niekedy viac ako samotný šport. Taktiež by som vyzdvihol vzájomnú podporu oboch košických celkov počas rozhodujúcich zápasov, také niečo som ešte nevidel. V neposlednom rade patrí vďaka aj divákom v Trenčíne, ktorí pri odovzdávaní medailí pekne vytlieskali obe košické družstvá. Na záver ešte raz ďakujem mojím zverencom za super turnaj a zážitky, na ktoré nezabudnem,“ povedal kouč FK Florko Košice Jakub Konečný.

 

Odovzdávania cien sa zúčastnil aj prezident Slovenského zväzu florbalu Martin Kopejtko, ktorý uznanlivo povedal: „Bolo to profesionálne zvládnuté športové podujatie, ktoré bolo skvelou florbalovou bodkou za sezónou 2020/2021.“

 

Miroslav Sága, predseda klubu 1. FBC Trenčín a organizátor M-SR dorastencov: „Sme radi, že sa u nás tímom páčilo a boli spokojní. Naša hala je ideálnym miestom pre florbal. Mám bohaté skúsenosti s organizovaním významných podujatí z predošlých rokov, kde som pracoval a organizoval eventy pre hokejové hviezdy Šatana, Demitru, Jágra a ďalších. Vyšlo nám to skvele. Ďakujem všetkým v klube, čo sa podieľali na podujatí na čele s riaditeľom turnaja Borisom Habánkom. Tím  FLORBAL TV odviedol skvelú prácu. Účasť prezidenta zväzu na šampionáte bola pre nás príležitosť ukázať naše možnosti."

 

Podrobné štatistiky Majstrovstiev Slovenska dorasteniek nájdete TU


Fotogaléria


Odoberajte newsletter