Trenčianske FBC s prvou prehrou, Modra stále bez bodu a posledná

V extralige juniorov sa počas víkendu odohrali tri zaujímavé šlágre a až dva z nich sa konali v Trenčíne. FBC stratil po domácej prehre s košickým ATU prvé body a tuho bojovalo o víťazstvo s košickým Florkom. Zaujímavý a víťazný duel odohralo domáce Tsunami proti žilinským „kobylkám“.

 

Aj keď na diaľku sa pozornosť fanúšikov sústredila do Trenčína. Domáce FBC hostilo košické družstvá ATU a Florko. Zverenci dočasného trénera Miroslava Ságu boli úspešní na polovicu. Dramatický súboj s ATU prehrali tesne 6:8, no Košičania okrem úvodného gólu udržiavali náskok a napokon zvíťazili. Na druhý deň vyhralo FBC nad Florkom 6:4. ATU „zvalcovalo“ trenčianske AS 14:2 a tak si spoločne so Snipers, ktoré ale odohralo len dva duely, držia neporaziteľnosť. „V prvom rade chcem poďakovať chlapcom za ich sobotňajší výkon. Aj keď sme síce neboli v plnej zostave, keďže niektorí hrali za mužov a niektorí sú chorí. Avšak chlapci sa neuveriteľne zomkli a predviedli, dovolím si povedať, životný výkon. Som na nich hrdý, že dokázali odohrať 60 minút vo vysokom tempe na dve formácie. Bol to veľmi vyrovnaný zápas, čo sme aj očakávali. FBC Trenčín predviedol svoje kvality a ukázali nám, na čom musíme ešte popracovať. Druhý súboj bol úplne odlišný, no išli sme do zápasu s cieľom nepodceniť súpera a nastrieľať čím viac gólov. Som rád, že sme tento dôležitý výjazd úspešne zvládli a ďakujem obom trenčianskym tímom za férové zápasy,“ povedal spokojný tréner ATU Košice Peter Bezeg.

 

Bratislavský Snipers je druhým celkom bez straty bodu, no doteraz stihol odohrať len dva duely. V nedeľu za nimi do hlavného mesta pricestovali „Piráti“ zo Žiaru nad Hronom, ktorí si v sobotu spravili chuť vysokým víťazstvom 11:2 nad Lidom. Snipers zvládol najmä prvé dve tretiny počas ktorých spravili základ svojho vysokého víťazstva 17:7, no v záverečnej časti inkasovali až sedem gólov... „Bol to pre nás zápas po troch týždňoch pauzy a tešili sme sa naň, lebo sme tušili, že sa súťaže prerušia a bude to na dlhú dobu posledný duel. Výsledok vyzerá možno jednoznačne no súper neustále hrozil z protiútokov a hral pomerne aktívne na to, že bol v počte len 8+2. To vlastne aj oceňujem, že vôbec chceli celý zápas hrať. Poslednú tretinu pomohli súperovi presilové hry, ktoré využil takmer všetky, no voda na mlyn pre súpera bola aj naša nesústredenosť a laxnosť v niektorých situáciách,“ zhodnotil tréner Snipers Tomáš Chvála.

 

Lido malo ako nováčik pred víkendom celkom slušnú bilanciu a výrazne potrápilo aj favoritov. V sobotu však mali asi čierny deň, pretože v súboji s ďalším nováčikom Žiarom nad Hronom doma „vyfasovali“ 2:11. „Mal som pocit, že duševne sa v tom zápase nenachádzame už počas rozcvičky a to sa s nami viezlo celý duel. Taktiež herný štýl súpera je z tých, ktorý nám príliš nesedí, hrá sa nám totiž lepšie proti florbalovejším tímom. Treba si otvorene priznať, že asi nemáme takú florbalovú kvalitu, aby sme vedeli držať zápas pod kontrolou aspoň po hernej stránke. Na tohto súpera bojovnosť nestačila, pretože aj tá sa vytrácala pri frustrácii hráčov z priebežného výsledku. Čaká nás zrejme dlhšia prestávka od súťažného florbalu, takže dúfam, že chlapci si prečistia myseľ a získajú opäť správnu chuť po florbale,“ povedal na adresu svojich zverencov tréner ŠK Lido Patrik Paulikovič.

 

Nie príliš lichotivé výsledky dosiahli hráči FK AS Trenčín, ktorí nestačili Košičanom. V sobotu prehrali 3:11 s Florkom a včera 2:14 s ATU. „Zaslúžene sme prehrali v oboch zápasoch. Vedeli sme, že nás čakajú náročné súboje asi proti najlepším tímom súťaže. Snažili sme sa tomu prispôsobiť aj taktiku. Proti Florku sme sa držali len do polovice duelu, následne sme začali tvoriť chyby, ktoré boli kľúčové. ATU bol úplne na inej úrovni. Stačilo im nechať kúsok priestoru a hneď to dokázali trestať. V hre vidieť enormný rozdiel v technickej vyspelosti a rýchlosti hráčov. Potrebujeme väčšiu zápasovú prax, jednoducho povedané, odohrať čo najviac takýchto náročných stretnutí. Opäť sme videli, že sa musíme zlepšovať vo viacerých smeroch. Je mi ľúto ale našich brankárov, pretože aj keď sú výsledky v náš neprospech, chytajú perfektne,“ zhodnotil tréner FK AS Trenčín Martin Voštiar.

 

Bez bodu a na poslednom mieste je FBC BlueBerries Modra, ktorá zaznamenala ďalšie dve prehry a to 2:5 s Púchovom a až 3:15 s FBC Grasshoppers Žilina.

 

Druhý úspešný víkend majú za sebou hráči Tsunami Záhorská Bystrica, ktorí opäť oba duely vyhrali. Najskôr si poradili so žilinskými „kobylkami“ v pomere 8:3 a domov s jediným streleným gólom po výhre 13:1 poslali Púchovčanov.

 

Konečné výsledky všetkých zápasov a podrobné štatistiky, vrátane priebežnej tabuľky, nájdete TU



Odoberajte newsletter