Trenčianski rivali v príprave na novú sezónu

Nová sezóna Extraligy mužov odštartuje 10. septembra a prípravy klubov pokračujú naplno ďalej

 

Nazreli sme do kuchyne úradujúcich majstrov z 1. FBC Trenčín a štvrťfinalistu minulej sezóny AS Trenčín, ktorí na seba v minulej sezóne narazili v prvom kole play-off. (FBC vyhral 3:0 na zápasy) 

Oba trenčianske celky ladia formu na novú sezónu a okrem prípravy v hale, či vo fitku, ich čakajú aj domáce prípravné turnaje.


 

"Ostrovný" tím AS má za sebou, podľa slov Juraja Matejku, najlepšiu a najpestrejšiu letnú prípravu, akú kedy v klube mali. 

"Absolvovali sme množstvo naozaj ťažkých tréningov, najmä pod drobnohľadom profesionálnych kondičných trénerov z Elite Gym Trenčín. V druhej fáze sme sa zamerali už na florbalky a popri streleckých tréningoch absolvujeme cca 10 prípravných zápasov. Verím, že do sezóny budeme maximálne pripravení."

Mužský výber AS čakajú pred novou sezónou Extraligy mužov viaceré zápasové previerky, ako napr. turnaj vo Vsetíne, jednodňový turnaj v Dubnici nad Váhom, domáci miniturnaj Salming floorball days a v septembri ešte jeden prípravný duel. 

A s akými ambíciami pôjde 8. tím minulej sezóny do tej novej? "Túto sezónu budeme mať historicky najmladšie družstvo. Našim cieľom je zapojiť do ligy čo najväčšie množstvo mladých hráčov. Ambíciou do sezóny je samozrejme dostať sa do Play Off a tam zabojovať o čo najväčší úspech."

Úvodný duel novej sezóny odohrá AS Trenčín sobotu 10. septembra v Košiciach proti Florku. 

Juraj Matejka. Legenda Extraligy mužov, hrajúci tréner a kapitán v akcii. 



6-násobných majstrov SR čaká v rámci prípravy domáci turnaj Trenčín Floorball Games (TFG), kde si pozvali slovenské a poľské celky. Viac nám o príprave prezradil tréner A-tímu - Jan Holovka

"Hrubá príprava na novú sezónu prebiehala ako každý rok podľa plánu, je ale pravda, že to nebolo úplne podľa mojich predstáv. Niektoré veci ešte musíme dohnať, verím ale, že to zvládneme." 

FBC čaká sústredenie a herná previerka príde na domácom turnaji TFG, ktorý usporadúvajú ako klub po druhýkrát. "Na turnaji budeme ladiť zostavu na začiatok sezóny."

Káder majstra opustil Samuel Virga, ktorý bude hrať za Bohemians. Ďalšie odchody už tréner Holovka neočakáva: "Pevne verím, že odchod Sama do Bohemky bol posledný v tejto sezóne, káder by mal byť pred začiatkom sezóny kompletný. Získali sme dvoch kvalitných hráčov z Bratislavy, nádejných mladíkov z Piešťan, opäť chceme vhodne zapracovať juniorov do mužského tímu. Ďalšie príchody niesú v tejto chvíli úplne aktuálne."  Ambície majstrovského celku sú v ďalšej sezóne úplne jasné a to boj o medaile. 

Majstrovský celok čaká v úvodnom kole novej sezóny Dubnica nad Váhom. 

Tréner Holovka po zisku titulu majstra SR. 


 

PROGRAM úvodného kola pre trenčianske celky 

 


Nasledujúce zápasy

Pre vybrané tímy nie sú naplánované žiadne zápasy

Fotogaléria


Odoberajte newsletter