Trenčín postupuje do finále cez Lido

ŠK 1. FBC Florbal Trenčín postupuje do finále najkratším možným spôsobom po tom, ako na súperovej palubovke porazil ŠK Lido Prírodovedec pomerom 7:5 a 3:0 na zápasy. Bratislavčania boli blízko k zdramatizovaniu série, ale hostia si svoje vedenie úspešne postrážili. 

Fanúšikovia v Záhorskej Bystrici sledovali svižný a dynamický úvod do zápasu bez veľa prerušení. K veľkým gólovým šanciam sa dostávali oba tímy. Podobne ako aj v predchádzajúcom stretnutí tejto série, aj teraz to trvalo nejakú dobu, kým sa otvorilo skóre. Branislavovi Mituchovi sa ako prvému podarilo prekonať brankára domácich, Pavla Veningera. Netrvalo to dlho a v presilovke vyrovnal Lukáš Nôta. Z tohto gólu sa ale tešili ešte kratšie ako Trenčania z toho otváracieho, pretože Michal Amrich znovu vrátil hostí do vedenia už po siedmich sekundách. Počas vlastnej presilovky sa domáci dopustili prvej obrovskej chyby v obrane, keď sa traja brániaci hráči sústredili na Karola Pelczarskeho v priestore za bránkou a nechali Tomáša Kvasnicu osamote. Jemu na gól na 3:1 stačilo len dopraviť Pelczarskeho nahrávku do brány. V prvej tretine sa skóre menilo už len raz a to po druhom Amrichovom góle.

Domáci sa v prvej polovici druhej tretiny úspešne doťahovali na súpera. Na 2:4 znižoval Vladimír Bačinský po odrazenej strele od brankára Jakuba Klobučníka. V 28. minúte sa Lido dopracovalo k už len jednogólovému rozdielu presnou strelou do horného rohu brány, ktorej autorom bol Richard Dluhoš. Napriek tomu, že Bratislavčania to nevzdali, favorizovaní Trenčania čoskoro odskočili na už 7:3. Po ďalších chybách Lida sa presadili Norbert Ondrášik a Jakub Repka. Po prvom spomínanom góle dokonca nastala v Lide zmena brankára – medzi žrde sa postavil Daniel Dobrovodský. Kvasnica potom strelil svoj druhý gól v zápase počas presilovej hry. Dluhoš síce ešte znižoval na 4:7, ale hostia si druhú polovicu druhej tretiny ustrážili. 

A ustrážili si aj celú tretiu tretinu. Bačinský síce opäť priblížil svoj tím k vyrovnaniu, ale jeho presný zásah nestačil. Domáci sa aj rozhodli hrať posledné minúty duelu bez brankára. Trenčania, aj keď bezgóloví v tejto tretine, všetky nebezpečne vyzerajúce akcie Lida ubránili. Postúpili tak do finále po zápase, ktorý vyhrali 7:5. 

 

Hlasy po zápase:

Richard Dluhoš (hráč, ŠK Lido Prírodovedec): "Na začiatok by som chcel pogratulovať súperovi, taktiež aj svojim spoluhráčom, ktorým ďakujem za skvelú sezónu. Snáď sa uvidíme takto aj budúcu sezónu."

Tomáš Škarupa (tréner, ŠK Lido Prírodovedec): "My sme mali nôž na krku, čiže o motiváciu bolo dnes postarané. Chalani dali do toho viac než všetko, do poslednej chvíle bojovali. Trenčín je však skúsene mužstvo a dokázali si to postrážiť. Som veľmi rád že som tu mohol byt so super chalanmi. Skúsime to budúcu sezónu znovu."

Tomáš Kvasnica (hráč, ŠK 1. FBC Florbal Trenčín): "Som veľmi rád, že sa nám podarilo postúpiť do finále, čo sa klubu 1.FBC Trenčín nepodarilo už nejaký piatok. Tak isto som rád, že vezieme výhru pod hrad Matúša Čáka, a na záver by som chcel pozdraviť nášho trénera, ktorý tu dnes nemohol byt s nami."

Jakub Klobučník (brankár, ŠK 1. FBC Florbal Trenčín): "Súper dnes predviedol omnoho zlepšený výkon, z čoho sme boli zaskočení na začiatku zápasu. Osobne však svoj dnešný výkon hodnotím ako najhorší v tejto sérii, ale našťastie sa dnes nás gólostroj nezastavil a že sme to dotiahli až do konca. Na záver chcem poďakovať ŠK Lidu Prírodovedec za skvelú sériu."

 

ŠK Lido Prírodovedec — ŠK 1. FBC Florbal Trenčín 5:7 (1:4, 3:3, 1:0)


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter