Tréner Horecký po Polish Cupe: Hráči dostali posolstvo, že majú 3 mesiace na zlepšenie svojej kondície

Slovenská juniorská reprezentácia má za sebou kvalitne obsadený turnaj Polish Cup 

S bilanciou troch prehier a jednej výhry obsadili zverenci Jakuba Horeckého konečné 7. miesto. 


Tréner Jakub Horecký nám zbilancoval posledný veľký prípravný turnaj pred aprílovými MS. 

Štyri zápasy za štyri dni a skutočne kvalitná príprava pred aprílovými Majstrovstvami sveta v Dánskom Frederikshavne. Dve prehry proti tímom z elitnej štvorky Fínsku (4:13) a Česku (2:12), tesná prehra s Nemeckom (2:4) a záverečná výhra nad domácim Poľskom (11:5) v zápase o 7. miesto. Taká je bilancia slovenských juniorov. Nabitý program opäť odhalil slabiny, na ktorých musia najmä jednotliví hráči popracovať. "Turnaj nám opäť ukázal že odohrať štyri medzinárodné zápasy behom štyroch dní je pre akéhokoľvek športovca veľmi náročné sústo. Najmä pre športovca, ktorý nie je dostatočne kondične pripravený. Na kvalitnú kondíciu sú napojené aj ďalšie aspekty hry ako napríklad rýchlosť rozhodovacieho procesu, či schopnosť udržania koncentrácie, ktoré mali elitné tými na vyššej úrovni." 

V oboch zápasoch s elitnými tímami sveta - Fínskom a Českom, držali chlapci so súpermi krok približne dve tretiny. Neskôr ale šla do popredia lepšia fyzická pripravenosť súperov. "Kvalita je na ich strane, no technicky a takticky sa týmto súperom približujeme a pokiaľ zlepšíme fyzickú zdatnosť na ihrisku tak môžeme pomýšľať nad vyrovnanými zápasmi celých 60 minút. Všetko záleží len na kluboch a hráčoch samotných ako pristúpia k tejto otázke. Na Slovensku sú už kluby, ktoré sa koncepčne venujú rozvoju fyzickej pripravenosti a verím, že sa k nim pridajú aj ostatní. Keď k tomu pripojíme ešte individuálnu prípravu jednotlivca máme šancu sa priblížiť k elite."


Spokojnosť najmä s defenzívou 

Z pohľadu predvedenej hry a herných prvkov bol trénersky tím na čele s Horeckým spokojný najmä s obrannou činnosťou. "Musíme tam doladiť ešte niekoľko detailov. Z hľadiska ofenzívy musíme vyladiť ofenzívnu tranziciu a najmä popracovať na hre v útočnej zóne súpera a na špeciálnych herných situáciách. Všetci hráči dostali posolstvo že majú 3 mesiace na zlepšenie svojej kondície, čaká nás play-off obdobie ale individuálne sa dá pracovať neustále. Predsezónne letné prípravy trvajú štandardne 8-12 týždňov, takže času na zlepšenie je stále dostatok."

 

Všetci hráči dostali posolstvo že majú 3 mesiace na zlepšenie svojej kondície, čaká nás play-off obdobie ale individuálne sa dá pracovať neustále.


Mrzela najmä prehra s Nemeckom 

"Zápas s Nemeckom nám nevyšiel podľa predstáv. Zo začiatku sme boli trochu ustráchaní poriadne sa oprieť do súpera. Následný vývoj zápasu bol lepší, ale neboli sme efektívni strelecky a práve spomenutá útočná fáza hry nebola ideálna. Nielen proti Nemcom ale po každom zápase sme si zhodnotili všetky podstatné veci, rozobrali sme si krízové situácie, čím chceme našu hru posúvať stále ďalej."

Juniori absolvovali náročnú, dlhú a  počas ktorej sa stretli s kvalitnými súpermi. Tréner Horecký verí v zlepšenie umiestnenia z minulých MS, kde obsadili juniorskí reprezentanti 7. priečku. "Verím, že takto nastavená príprava nám pomôže zlepšiť posledné umiestnenie na MS v Brne."

A po turnaji Polish Cup vyzdvihol aj prácu realizačného tímu a dobrú náladu v tíme. "Z hľadiska organizačnej stránky by som chcel pochváliť náš realizačný tím, ktorý si poradil so všetkými nástrahami veľmi dobre. Z hľadiska hernej stránky vidíme progres oproti poslednej medzinárodnej konfrontácii a umiestnenie v príprave pre nás nehrá veľkú rolu. Nálada po turnaji bola dobrá najmä preto, že sme turnaj zakončili víťazstvom. Aktuálne je potrebné aby sa hráči sústredili na individuálnu prípravu a klubové povinnosti pred blížiacim sa play-off obdobím. Posledné detaily doladíme na kempe tesne pred odletom na MS."

Víťazná selfie po poslednom zápase turnaja na Polish Cupe. 


Juniori sa na svetovom šampionáte v Dánsku od 26. do 30. apríla predstavia v skupine B. Postupne nastúpia proti Švédsku, Nemecku a Švajčiarsku. 



Odoberajte newsletter