Tréner Kubovič je s letnou prípravou zatiaľ veľmi spokojný

Medzi najväčších ašpirantov na víťazstvo v extralige mužov dlhodobo patrí klub Tsunami Záhorská Bystrica. V uplynulej sezóne obsadil, napriek slabšiemu vstupu do súťaže, v základnej časti druhé miesto, čím obhájil umiestnenie z ročníka 2018/2019.

 

„Sezóna bola ukončená kvôli vírusu a nikto s tým nič nemohol spraviť. Sme však sklamaní z druhého miesta. Po skončení základnej časti bol udelený titul a my sme dostali strieborné medaily, s ktorými nie sme spokojní,“ zamyslel sa pre spravodajstvo Slovenského zväzu florbalu (SZFB) útočník Martin Kubovič, ktorý sa po sezóne stal aj hlavným trénerom Tsunami.

 

Jeho spoluhráči a zároveň zverenci mu zatiaľ robia radosť. „Letná príprava je tento rok pravdepodobne najlepšia za posledné obdobie. Od júna trénujeme štyrikrát za týždeň. Ako tréner som spokojný s dochádzkou, väčšina hráčov je na úrovni 70%, takže účasť je výborná,“ povedal reprezentant SR a dodal: „Od augusta sme sa presunuli aj do haly, kde pokračujeme v práci na kondícii, ale zapájame aj herné činnosti. Snažíme sa zapojiť do zostavy aj nové posily. Vážne to zobrali aj mladí hráči a všetci trénujeme naplno. V kádri je momentálne silná konkurencia, čo je super. Keďže nás na tréningy chodí veľa, tak aj tá úroveň je na vysokej úrovni.“ Už oficiálne potvrdené nové akvizície sú útočník Peter Banga zo Snipers a obranca Viktor Vnuk z ŠK Lido.

 

Na striedačke Tsunami po ročníku 2019/2020 skončil hlavný tréner Ján Purc, jeho kompetencie prevzal práve Kubovič. „Mám okolo seba chalanov v realizačnom tíme, ktorí na to budu dohliadať, najmä v zápasoch, keď budem ja hrať. Bude to pre mňa určite náročnejšie, ale už aj s Purcom som to viedol v akejsi kooperácii, takže to pre mňa nie je nijaká novinka. Nemám z toho obavy,“ vysvetlil.

 

Aj vzhľadom na vyššie uvedené skutočnosti, nemožno očakávať výrazné zmeny v obraze hry bratislavského družstva. „Tsunami má už dlhšiu dobu nejaký svoj herný prejav. Už keď som sa vrátil z Prahy, som sa to snažil nejakým spôsobom nastaviť, a teraz to vždy už iba stupňujeme, niečo dopĺňame. Do každej sezóny sa snažíme niečo pozmeniť a rovnaké to bude aj teraz. Budeme hrať trošku iným systémom, ale ten bude vychádzať z toho, čo už vieme. Nejdeme vymýšľať nič nové, možno budeme viac behať. Ako to bude vyzerať naozaj, ukáže až samotná sezóna,“ uzavrel Kubovič.



Odoberajte newsletter