Tréner majstrovského 1. FBC Ján Holovka: Obhájiť titul nie je nikdy jednoduché

1. FBC Florbal Trenčín obhájil majstrovský titul a po siedmykrát sa stal víťazom najvyššej súťaže mužov. V počte získaných titulov najúspešnejší slovenský klub prehral v sezóne len trikrát a ako prvý celok v histórii ovládol vyraďovaciu časť bez jedinej prehry 


Zverenci českého lodivoda Jána Holovku nastrieľali dovedna 271 gólov a štyria hráči z majstrovskej súpisky skončili v TOP 10 kanadského bodovania Fortuna florbalovej extraligy. Najproduktívnejším hráčom sa stal druhýkrát reprezentant Tomáš Kvasnica. Do štatistík nazbieral 88 bodov, čo je o 8 bodov menej ako v minulej sezóne. 

Obhájiť titul nie je nikdy jednoduché

Poctivá práca a tvrdý tréning, k tomu nazbierané skúsenosti z náročných zápasov play-off. To je podľa trénera Holovku pomyselný víťazný "mix". Dokráčať k obhajobe titulu nie je nikdy jednoduché a samozrejmosťou, aj keď to tak pri štatistikách 1.FBC z nedávno ukončenej sezóny môže vyzerať. 

"Vždy je to o tvrdej a poctivej práci všetkých hráčov hlavne na tréningu. Tam je základ úspechu. Som veľmi rád, že nám vedenie klubu vytvorilo tie najlepšie možné podmienky pre tréning - hráči mali možnosť počas celej sezóny využiť halu aj mimo bežných tréningových jednotiek (vlastná hala je obrovský benefit), pred každým tréningom prebiehala príprava vo fitku, ktoré je hneď vedľa centrálnej haly."

Elitná formácia 1. FBC - Kubovič, Kvasnica, Amrich, Machara a Ondrášik. Pilier úspechu obhajcu titulu. FOTO: Hugo Votruba


Kvalitné podmienky. základ úspechu. "Keď bolo treba urobiť tréning mimo harmonogramu, tak nám to vedeniu klubu bez problémov umožnilo a nebol to problém, aj keď sa pohybujeme v amatérskom športe. Celú sezónu sme šli podľa tréningového plánu a keď sa nám podarilo vyhrať základnú časť, chceli sme v play-off uspieť na 100%. Som rád, že nám to vyšlo. Touto cestou by som chcel poďakovať vedeniu klubu za maxinálnu podporu hráčov a zároveň všetkým hráčom za to, ako poctivo pracovali počas celej sezóny niekedy na úkor rodiny a práce. Titul si maximálne zastlúžili!" uzavrel tréner Holovka. 

Otázkou pred budúcou sezónou bude, či sa 1. FBC podarí udržať majstrovský káder pohromade. "Verím, že tím zostane pohromade. Otázky ohľadom kádra na novú sezónu budeme postupne riešiť v najbližších dňoch."

Situácia na prestupovom trhu bude v najbližších ťýždňoch a mesiacoch zaujímavá. 


Aj športový riaditeľ klubu 1. FBC Florbal Trenčín Ivan Piovarči bol so sezónou spokojný. 

"Myslím si, že máme za sebou ďalšiu veľmi vydarenú sezónu. V danom momente nás síce mrzeli porážky v Žiline a na Lide počas základnej časti, ale dnes som presvedčený, že boli aj na niečo užitočné. V športe skrátka nie je možné stále len vyhrávať a možno aj práve kvôli týmto zaváhaniam sme prešli cez play off ako nôž maslom."

"Samozrejme, aj počas tejto sezóny sa vyskytli niektoré nedostatky, pár dní po zisku titulu by však bolo vrcholne netaktné o nich hovoriť. Myslím si, že sme klub, ktorý vytvára hráčom tie najlepšie podmienky a oni sa nám na ihrisku odvďačili tým najlepším možným spôsobom. Celému kolektívu by som chcel ešte raz poďakovať za zodpovedný prístup k tréningom i za kvalitné zápasové výkony. Verím, že s väčšinou chlapcov budeme v úspešnej spolupráci pokračovať aj naďalej." uzavrel pre web 1. FBC - Ivan Piovarči.


Martin Kubovič sa po prestupe z Tsunami stal druhým najproduktívnejším hráčom 1. FBC a celkovo tretím vo Fortuna florbalovej extralige. Nazbieral 69 bodov. 


Jakub Klobučník najlepší spomedzi brankárov Fortuna florbalovej extraligy - úspešnosť zákrokov 81,51% / priemer obbržaných gólov 3,61% 


Na dresoch 1. FBC tak bude od budúcej sezóny už 7 hviezdičiek. 



Odoberajte newsletter