Tréner ŠK Lido Tomáš Škarupa chce pokračovať v úspešnom ťažení tímu

Porciu dvanástich zápasov si počas víkendu môžeme vychutnať v najvyššej celoštátnej súťaži mužov betRing extralige. Na programe sú totiž dve kompletné kolá, ktoré fanúšikom ponúknu množstvo dramatických a vyrovnaných duelov. Ostražitosť si v stretnutiach proti Žltému Snehu Košice a Mikulášu Prešov budú musieť udržať lídri tabuľky z 1. FBC Florbal Trenčín a košické tímy Florko s ATU preveria hráči Tsunami Záhorská Bystrica. Do hlavného mesta vycestujú žilinské „kobylky“ s Nižnou, ktorí sa pokúsia ozbíjať Lido a Snipers.

 

Košické Florko bude mať v domácom prostredí dva rozdielne duely a to už zajtra proti Záhorskej Bystrici, ktorá stráca na východniarov jeden bod, no má dva zápasy k dobru, a na druhý deň hostí predposlednú Dubnicu nad Váhom. „Myslím si, že nás čakajú náročné zápasy, tak v sobotu ako aj v nedeľu. Aj keď ide o družstvá z opačných koncov tabuľky, obom ide o dôležité body do tabuľky. Rovnako tak aj nám. Blíži sa play-off a každá strata bodov môže v konečnom účtovaní znamenať pokles v tabuľke. Aktuálne sa sústredíme ale na zajtrajší zápas a až po ňom si rozoberieme hru Dubnice,“ povedal hráč FK Florko Košice Lukáš Blaško.

 

Bratislavské Lido má nového trénera a pred sebou dva domáce duely proti Nižnej a Grasshoppersu Žilina. „Lido je tím, ktorý môže vyhrať proti každému súperovi v lige a od toho sú nastavené aj naše očakávania. Chceme z víkendu šesť bodov. Na druhej strane liga je vyrovnaná, takže si uvedomujeme, že to nebude vôbec jednoduché a budeme si to musieť zaslúžiť dobrým výkonom na ihrisku. Budú to náročné súboje, v ktorých sa chceme spoliehať na naše silné stránky. Z hľadiska zdravotného stavu družstva to asi nikdy nebude podľa predstáv. Máme niekoľko chalanov, ktorí sa vracajú po zraneniach a tiež takých, ktorí majú horšiu reakciu na očkovanie. To patri k bežnému fungovaniu tímu počas sezóny a musíme sa s tým vysporiadať,“ vysvetlil nový kouč ŠK Lido Prírodovedec Tomáš Škarupa, ktorý mal minulý týždeň na lavičke Bratislavčanov úspešnú premiéru. „Pred tým, ako som začal oficiálne trénovať, som bol s tímom nejaký čas, čo uľahčilo môj posun na pozíciu trénera. Chalani ma poznajú, vedia ako vediem tréningy a tiež zápasy. Vidím, že počúvajú, čo im hovorím a že chápu, že to má zmysel.“

 

Prvú osmičku uzatvárajú hráči FBK AS Trenčín, ktorí môžu výrazne nakloniť misku váh v podobe postupu do play-off práve v nasledujúcich dvoch dueloch. Stretnú sa proti Žltému Snehu a Mikulášu Prešov. „Čakajú nás papierovo slabší súperi, ktorí sa v aktuálnej tabuľke nachádzajú pod nami, čiže si trúfame priviezť z východu všetkých šesť bodov. Tým by sme si cestu do play-off výrazne uľahčili, no neočakávame jednoduché súboje, pretože najmä posledné domáce zápasy Žltého Snehu naznačujú, že sa zlepšujú, no my sme sa snažili počas celého týždňa poctivo pripraviť aj na duel s Prešovom. Aj nedeľný súboj s Mikulášom bude náročný, pretože Prešovu ide taktiež o miestenku do play-off. Práve tu sa nám ako tímu hráva o niečo horšie, pretože plochu tvoria parkety a my sme z dlhodobého hľadiska zvyknutí na gumu. Aj to môže aspoň zo začiatku zápasu hrať určitú rolu,“ povedal hrajúci tréner a kapitán FBK AS Trenčín Juraj Matejka.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU


Ďalšie články


Odoberajte newsletter