Tréner Vladimír Gábor hlási návrat na lavičku Pruského

Neubehlo veľa času a hlavný dlhoročný kouč Pruského Vladimír Gábor, sa po jednej sezóne, ktorá mala trvanie piatich zápasov, vracia na lavičku svojho klubu. S družstvom žien získal štyri majstrovské tituly v extralige, no dlho si od pravidelného kolotoča neoddýchol. Pred rokom ho na lavičke vystriedala ambiciózna trénerka Adriana Pienčáková, bývalá hráčka bratislavského Hurikánu ale aj Pruského, no rozhodla sa nepokračovať v tejto funkcii. Pruské tak po určitých obmenách čelí novým výzvam.

 

„Ja som prikývol pre návrat do kolektívu žien až v priebehu augusta, ale dievčatá trénovali od mája v podstate nepretržite, vrátane júlovej letnej prípravy. V súčasnosti sa venujem prevažne juniorskej reprezentácii, čo je z titulu mojej funkcie momentálne prednejšie, takže dievčatám som pripravil tréningy a trénujú samé,“ povedal tréner Pruského Vladimír Gábor, ktorý je v týchto dňoch s reprezentačným výberom junioriek Slovenska na majstrovstvách sveta vo švédskej Uppsale.

 

Pruské má najviac majstrovských titulov a nikdy nemali nízke ambície. „Je jasné, že na novú sezónu nebudeme ideálne pripravení, ale pokúsime sa to dohnať v priebehu sezóny. Z klubu sa rozhodli odísť Veronika Dobrodejová a Miška Žikavská. Do tímu pribudli mladé odchovankyne a taktiež sa k nám po materských povinnostiach vracajú Dominika Hlavačová a Katka Budayová, rodená Behancová,“ ozrejmil Gábor a na záverečnú otázku k bývalej trénerke Pienčákovej povedal: „Priamo od nej som dôvod jej odchodu nepočul, ale ešte na jeseň sa rozhodla, že je toho veľa a preto končí...“



Odoberajte newsletter