Trnava naďalej lídrom prvej ligy

Do postupného finišu sa blíži aj základná časť prvej ligy mužov, v ktorej je zatiaľ prvá osmička tímov uzavretá. Nádej však ešte živí košické Red Wings, ktoré počas víkendu svoju šancu zatiaľ nevyužilo. Lídrom súťaže je aj naďalej Trnava, ktorá v oboch víkendových zápasoch zvíťazila.

 

Trnavčania cestovali na Východ a v Michalovciach sa stretli s košickým Red Wings, ktorému nedali šancu a zdolali ich 11:6. So Žltým Snehom to mali lídri súťaže o niečo náročnejšie, no úlohu favorita obhájili a vyhrali 6:3. „Tréner mal cez víkend neodkladné povinnosti. To nám však neprekážalo, pretože trénuje sa na tréningu a tam nás tréner poctivo pripravuje. Práve preto si z Východu berieme zaslúžene šesť bodov. Obidva zápasy sme odohrali v oklieštenej zostave na kompletné tri formácie treba podotknúť. Prvý duel to bola oťukávačka s laxným bránením, ale zápas sme bez komplikácií ustrážili. Jardo Švec mal prvé áčko túto sezónu a podarilo sa nám dať aj prvý a hádam aj posledný vlastný gól... V tomto zápase sa nám zranil jeden z kľúčových hráčov Boris Sztruhar, ktorý utrpel bližšie nešpecifikované zranenie v dolnej časti tela. Hádam to nebude vážne! V súboji so Žltým Snehom sme očakávali väčší tlak od súpera a tak aj bolo. My sme boli na to pripravení a zápas až na desaťminútový výpadok v prvej tretine, ktorý som cez prestávku poctivo “zhejtoval,“ zvládli na výbornú! Sneh sme vďaka zodpovednej obrane a super výkonu brankára Gašpara bez menších komplikácií zvládli aj bez Borisa,“ povedal obšírnou formou kapitán Trnavy Matej Vanta.

 

Tretie miesto si drží bratislavský Snipers, ktorý hral s totožnými súpermi ako Trnava. V sobotu zdolali Bratislavčania Žltý Sneh 7:5 a včera sa dosť potrápili s Red Wings, nad ktorým vyhrali tesne 9:8. „Oba zápasy boli pre nás veľmi náročné hlavne preto že sme cestovali iba s dvoma formáciami a nemohli sme úplne hrať našu hru. Hlavne sobotný zápas sa hral vo vysokom tempe a sme radi, že sa nám ho podarilo udržať až do poslednej minúty a ukázali sme našu vyspelosť. Včerajší súboj bol úplne iný a nedokázali sme sa dostať do toho, čo sme chceli hrať a hlavne naša nedisciplinovanosť nás stála veľa síl. Opäť sme ukázali mentálnu silu a dokázali zvládnuť tretiu tretinu a zvíťaziť,“ zhodnotil víkendové účinkovanie bratislavského Snipers tréner Dárius Siheľský.

 

Nezaváhali ani žilinské „Kobylky,“ ktoré zvalcovali v Badíne Zvolen 15:4 a v stretnutí so štvrtou Detvou tiež podali kvalitný výkon, ktorý korunovali jednoznačným víťazstvom 8:1. Detva sa z bodov tešila aspoň v sobotu keď doma porazila Meteníkov z Likavky 11:8. „Proti Likavke sme hrali dobre dve tretiny. Tam sme súpera takmer k ničomu nepustili. No v záverečnej tretine sme našou stratou koncentrácie dovolili Likavke streliť veľa gólov a tým sme z jasného výsledku spravili drámu. Nakoniec sme sa ako tak prebudili a zápas zvládli. Vo včerajšom súboji so Žilinou sme vedeli, že to bude náročné. Chceli sme uhrať dobrý výsledok, lenže to sa absolútne nepodarilo. Po našich hrubých individuálnych chybách sme „Kobylky“ posadili na koňa a za stavu 0:4 po prvej tretine už bolo ťažké niečo spraviť so zápasom, pretože nás dobre bránili a k takmer žiadnym šanciam nepúšťali. Sami sme si skomplikovali situáciu, no ešte je zopár zápasov v základnej časti, ktoré musíme zvládnuť ak chceme byť lepšie umiestnení v tabuľke ako práve sme,“ povedal kapitán Detvy Martin Chamula.

 

V kľudných vodách stredu tabuľky sa usadili hráči Partizánskeho, ktorí boli úspešní a zdolali Dubnicu 8:5 a doma vydreli body s Púchovom. Po divokej prestrelke sa tešili z výhry 13:12. v stretnutí posledných dvoch tímov tabuľky sa medzi domácou Likavkou a Zvolenom zrodila remíza 7:7 a dve prehry počas víkendu zaznamenali Topoľčany, ktoré podľahli 9:12 Púchovu a s Dubnicou prehrali 4:8.

 

Výsledky prvej ligy mužov:

 

17. kolo – sobota 13. 1. 2018:

 

Žltý Sneh Košice – Fat Pipe Snipers Bratislava 5:7 (2:2, 3:2, 0:3)

 

DTF team Detva Joxers – Meteníci Likavka 11:8 (4:2, 4:0, 3:6)

 

ŠK 1. FBC Zvolen – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 4:15 (1:3, 3:6, 0:6)

 

ŠK Victory Stars Nová Dubnica – FBK Harvard Partizánske 5:8 (0:3, 3:3, 2:2)

 

FBC Red Wings Košice – FBC 11 Trnava 6:11 (1:4, 3:5, 2:2)

 

FBK Púchov – FbO Žochár Topoľčany 12:9 (1:2, 4:6, 7:1)

 

18. kolo – nedeľa 14. 1. 2018:

 

FbO Žochár Topoľčany – ŠK Victory Stars Nová Dubnica 4:8 (2:2, 0:3, 2:3)

 

Meteníci Likavka – ŠK 1. FBC Zvolen 7:7 (3:2, 3:1, 1:4)

 

FBC Red Wings Košice – Fat Pipe Snipers Bratislava 8:9 (2:2, 4:5, 2:2)

 

Žltý Sneh Košice – FBC 11 Trnava 3:6 (2:2, 0:3, 1:1)

 

FBK Harvard Partizánske – FBK Púchov 13:12 (5:2, 6:3, 2:7)

 

FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – DTF team Detva Joxers 8:1 (4:0, 2:0, 2:1)

 

Aktuálna tabuľka po 18 kole:


Ďalšie články


Odoberajte newsletter