Tsunami „sfúklo“ trenčiansky AS...

Do Stupavy cestovali počas víkendu na finálové súboje mužskej extraligy florbalisti FBK AS Trenčín, ktorí sa postavili proti lídrovi základnej časti, Záhorskej Bystrici. Tsunami sa na domáce zápasy pripravilo dobre a po víťazstvách 6:3 a 8:4 urobili výrazný krok k majstrovskému titulu.

 

Úvodné finálové zápolenie začalo akosi zhurta. Počas prvej tretiny padlo až šesť gólov a domáci viedli 4:2. Gólostroj sa však v ďalšom priebehu hry zastavil, no hráči Tsunami si dokázali udržať náskok a zvíťazili 6:3. „Oba zápasy boli pre nás úplne iné ako štvrťfinále a semifinále. Trenčín nemá individuality ako napríklad Skalica Mráza, či Nižná Regulyho. Trenčín hrá viac systémovo a zakladá si na nahrávkach, čo sa nám lepšie bráni. Vedeli sme, že náš výkon musíme stavať na dobrej obrane a nemôžeme inkasovať veľa gólov, čo sa nám aj podarilo a podržal nás tento víkend aj náš skvelý brankár Wily. Opäť sme ukázali skvelý kolektív a oba súboje hodnotím veľmi pozitívne. Išlo nám to ako v obrane, tak aj v útoku. Sme už len jeden krok od vysnívaného titulu, no dobre vieme, že bude nesmierne náročný. Tento týždeň musíme hlavne zregenerovať. Máme za sebou ťažkú semifinálovú sériu a teraz aj dva finálové zápasy. Máme na programe wellness s nejakými tréningami a ja dúfam, že sa na sobotu pripravíme čo najlepšie a potvrdíme hneď prvý mečbal,“ povedal hráč Tsunami Záhorská Bystrica Martin Kubovič.

 

Odvetný súboj zvládli domáci hráči ešte lepšie. Prvú časť hry vyhrali 2:0 a svoj náskok postupne zvyšovali až na 7:1. Neskôr pustili Trenčanov do trojgólovej šnúry, no ôsmym gólom potvrdili víťazstvo 8:4. Strelecky úradovalo útočné trio Kovaľ – Kubaský – Kubovič, ktoré strelilo sedem gólov, no exceloval hlavne Maroš Kovaľ, ktorý strelil až päť z nich. „Odohrali sme veľmi slabú prvú tretinu. Boli sme zaspatí a hrali sme bez duše. Vo zvyšku súboja to z našej strany už bolo lepšie, ale veľmi sa nadrieme na góly. Škoda gólu na 5:2 v druhej tretine, kedy rozhodcovia veľmi zle posúdili situáciu. Hráč pri došvihu (neúmyselne, ale zodpovedá si za hokejku) hokejkou spravil tržnú ranu na tri stehy pri oku nášho hráča a miesto päťminútového trestu bol uznaný gól. Dosť možné, že sa zápas mohol vyvíjať inak. Ale celkovo rozhodcovia tento zápas zvládli, čo sa im nepodarilo počas druhého zápasu. Boli sme v ňom sústredenejší, ale nedarilo sa nám streliť gól, často sme nebojovali, len zo súperom, ale aj s rozhodcami. Tsunami hralo naozaj dobre, veľmi ťažko sa bránili jej protiútoky a hráči sú veľmi produktívni, čo chýba nám. Musíme sa na domáce zápasy lepšie pripraviť a sériu musíme otočiť. Zbrane v žiadnom prípade neskladáme,“ zhodnotil hrajúci tréner a kapitán FBK AS Trenčín Juraj Matejka.

 

Finálová séria sa sťahuje do Trenčína a domáci tím má náročnú úlohu. Ak chcú hráči AS pomýšľať na zisk majstrovského titulu, musia oba zápasy vyhrať a dostať tak sériu do piateho zápasu, ktorý by sa odohral v Stupave.

 

Výsledky finále extraligy mužov:

 

1 – Finále – sobota 8. 4. 2017:

Tsunami Záhorská Bystrica – FBK AS Trenčín 6:3 (4:2, 1:1, 1:0)

 

2 – Finále – nedeľa 9. 4. 2017:

Tsunami Záhorská Bystrica – FBK AS Trenčín 8:4 (2:0, 5:1, 1:3), stav série: 2:0


Ďalšie články


Odoberajte newsletter