Tsunami lídrom extraligy!

Tabuľkovým lídrom extraligy mužov sú po dnešnom víťaznom zápase s Dubnicou nad Váhom, hráči Tsunami Záhorská Bystrica. Zverenci hrajúceho trénera Martina Kuboviča hrali to, čo potrebovali a doviedli súboj s nováčikom do víťazného konca so šesťgólovým náskokom.

 

Jednoznačný favorit tohto súboja sa od začiatku nesprával na ihrisku ako dominantný tím. Skôr hráči Tsunami vyčkávali v obrannom rozostavení, čo predvedú Dubničania. Postupne sa však Záhorská Bystrica viac osmelila a prevzala dominanciu. Napokon sa o presnej strele Šimona Šmajdu z diaľky ujalo Tusnami vedenia. V polovici desiatej minúty to bol Peter Banga, ktorý upravil na 2:0 pre hostí.

 

Počas úvodných minút druhej tretiny padli hneď dva góly. Najskôr na trojgólový náskok hostí zvyšoval Tomáš Jurica, no vzápätí si dal „vlastenca“ Lucien Haraslín. V polovici zápasu po prihrávke Martina Kuboviča skóroval jeho menovec Martin Sivák na 4:1 v prospech Záhorskej Bystrice. Prvú presilovku v zápase si Dubničania určite predstavovali ako dobrú príležitosť znížiť a vrátiť sa do hry, lenže po strate lopty Vladimír Lacena zavesil piaty gól Tsunami a k nemu sa o chvíľu pridal aj Marco Machovič. O víťazovi zápasu tak nebolo pochýb.

 

Hosťujúce družstvo si v tretej časti držalo loptu na hokejkách a trpezlivou hrou si pripravovali príležitosti na strelenie gólu. Toho sa dočkali v 45. minúte po strele Bangu. Následne výrazne poľavili, čo využili Dubničania na skorigovanie skóre na 3:7. Posledné slovo mali hostia, ktorí gólmi Romana Chovana a Denisa Jakubíka upravili na konečných 9:3 pre Tsunami.

 

Hlasy po zápase:

Michal Sokolík (tréner, ŠK Victory Stars Dubnica n./Váhom): „Vedeli sme, čo od zápasu čakať. Aj napriek výsledku si myslím, že sme hrali kvalitný florbal, no súperovi sa odrážali na florbalky všetky lopty, z čoho sa im podarilo viackrát skórovať. Chýbalo nám viac šťastia v zakončení, a tak sa nám nepodarilo premeniť niektoré z našich sľubne vyzerajúcich šancí."

Peter Blažej (hráč ŠK Victory Stars Dubnica n./Váhom): „Dnes sme chceli dokázať, že v lige nie sme fackovací panák. Chceme sa zaradiť medzi extraligové tímy, ktoré majú svoju hodnotu a to sa nám dnes určite podarilo. S väčším šťastím sme dnes mohli dosiahnuť lepší výsledok, avšak s výkonom v žiadnom prípade nepanuje nespokojnosť.“

Martin Kubovič (tréner Tsunami Záhorská Bystrica): „Zápas hodnotím ako veľmi nepodarený, predovšetkým z dôvodu nášho výkonu, na ktorom je viditeľné, že sezóna sa ešte len rozbieha. Aj napriek tomu som však veľmi rád za tri body. Naša zostava je poznačená karanténami, zraneniami a musíme tak veľmi improvizovať. Pokiaľ chceme rozmýšľať nad pozíciami, ktoré sme si pred sezónou stanovili ako cieľové, musíme náš výkon jednoznačne zlepšiť.“

Šimon Šmajda (hráč Tsunami Záhorská Bystrica): „Súboj hodnotím v globále pozitívne. V prvej tretine sme to neboli úplne my, pôsobili sme ospalo. Som rád, že od druhej tretiny bol náš výkon už na pomerne slušnej úrovni. Celkovo som spokojný, pretože vďaka dnešnému zápasu vieme, na čom musíme popracovať, a čo musíme v našej hre zlepšiť – predovšetkým v zápasoch s tímami, ktoré sa pohybujú na čele extraligovej tabuľky."

 

ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom – Tsunami Záhorská Bystrica 3.9 (0:2, 1:4, 2:3)


Fotogaléria

Ďalšie články


Odoberajte newsletter