Tsunami sa po víťazstve v Košiciach stále drží v hre o finále

Hráči Tsunami Záhorská Bystrica zabránili ATU Košice postúpiť do finále. V play-off ostali po víťazstve 5:2, ktoré si vybojovali hlavne vďaka rýchlym gólom v tretej tretine. 

Táto semifinálová séria sa prvýkrát presunula do Košíc a už Záhorská Bystrica hrala s nožíkom na krku. Oba domáce duely totiž prehrala a jej súper mohol o ľahkom postupe do finále rozhodnúť v domácej hale. 

Jakuba Haverlu prekonali prvýkrát už v druhej minúte, keď sa presadil Peter Bezeg. Domáci Košičania sa tak opäť, ako to je v tejto sérii zvykom, ujali vedenia ako prví. Tesne pred polovicou tretiny vyrovnal Maroš Kovaľ, čím aj opačný brankár, Patrik Vanyo, prišiel o čisté konto.

Trvalo to ale veľmi dlho, kým niektorý z brankárov inkasoval znovu. Prostredná časť hry bola napriek presilovke ATU bezgólová. Domáci nevyužili ani presilovku v tretej tretine, ktorou mohli hosťom veľmi skomplikovať ich snahu o záchranu série. Krátko po nej ale nastala v tomto zápase doteraz nevídaná kanonáda hráčov Tsunami. Len v rozmedzí 50. a 54. minúty strelili štyri góly. Najprv prvýkrát poslal hostí do vedenia Martin Kupec a o len deväť sekúnd neskôr Kovaľ zvýšil na 3:1. Peter Banga tiež dosiahol na svoj 30. presný zásah v sezóne. Na už zdrvujúcich 5:1 v takomto štádiu duelu upravoval Kovaľ, čím aj skompletizoval svoj hattrick.

ATU síce ešte v 59. minúte zužitkoval svoju tretiu presilovú hru v zápase, ale góly Dávida Ujhelyiho na 2:5 a o chvíľu na 3:5 už nestačili na dobehnutie náskoku hostí. 

 

Hlasy po zápase:

Lukáš Blaszczyk (hráč, FaBK ATU Košice): „Opäť to bol veľmi vyrovnaný zápas. Nepremenili sme šance za stavu 1:1. Mali sme tam prázdnu bránku a veľa ďalších šancí, ktoré kebyže premeníme, mohol by mať zápas iný priebeh. Bohužiaľ, nepodarilo sa nám to. Dostali sme lacné góly a potom sme to už nedokázali dohnať.“

Marek Onderko (tréner, FaBK ATU Košice): „Prehrali sme, pretože prvú tretinu sme hrali dobre, ale potom sme začali strácať vo všetkých súbojoch, vo všetkých herných činnostiach. Prišli individuálne chyby, z ktorých sme dostávali góly. A naopak, nedokázali sme sa pred ich bránkovým priestorom presadiť a jednoducho sme ťahali za kratší koniec. Pred koncom zápasu sme sa pokúsili zvrátiť ten stav, ale toho času už bolo málo a už to nevyšlo.“

Maroš Kovaľ (hráč, Tsunami Záhorská Bystrica): „Prišli sme sem s tým, že sme mali vyhrať aspoň ten jeden zápas doma. Chceli sme ukázať, že s tým všetkým najlepším, čo máme, dáme do toho srdiečko, ukážeme tímového ducha a že čo je Tsunami. Blokovali sme, strely, bojovali sme, vyhrávali súboje. A keď už sme začali premieňať šance, tak už to bola tá naša bojovná hra. 

Dárius Siheľský (tréner, Tsunami Záhorská Bystrica): „Vyhrali sme a to je najdôležitejšie. Zajtra sa tešíme na ďalší zápas.“


FaBK ATU Košice — Tsunami Záhorská Bystrica 3:5 (1:1, 0:0, 2:4)
 


Fotogaléria


Odoberajte newsletter