Tsunami sa postupne prebúdza

V extralige juniorov sa zrejme najviac vydaril víkend hráčom Tsunami Záhorská Bystrica, ktorí si poradili so žilinskými „kobylkami“ a taktiež s Mútnym. Z dvoch víťazstiev sa radujú aj obhajcovia titulu z košického ATU. Nezaváhal ani 1. FBC Trenčín, ktorý si poradil s poslednými Piešťanmi.

 

Najväčšiu radosť spravili svojmu trénerovi hráči Tsunami Záhorská Bystrica, ktorí sa pozvoľna prebúdzajú a po troch prehrách v rade, konečne doma dvakrát zvíťazili. Na Tsunami nestačili žilinské „kobylky,“ ktoré prehrali vysoko 2:10 a ani Mútne. To ťahalo tiež za kratší koniec a podľahlo Záhorskej Bystrici 6:9. Koučovi Jakubovi Horeckému tak dali chalani pekný darček k narodeninám. „Víkendové dvojkolo nemôžem hodnotiť inak ako pozitívne. Na oba zápasy sme sa cez týždeň dobre pripravili a prinieslo to úspech. Chalani hrali presne tak ako od nich očakávame, pokyny plnili na sto percent, odpracovali si to každý jeden v tíme a najmä boli presvedčení o víťazstve. Boli to dôležité zápasy, pretože sme sa potrebovali dotiahnuť na súperov pred nami. Víkend bol pre mňa špeciálny lebo som v sobotu oslavoval narodeniny a tak mi chalani darovali pekný darček. Kiežby som mal takéto narodeniny každé kolo,“ povedal s úsmevom jeden z dvojice trénerov Tsunami Záhorská Bystrica Jakub Horecký.

 

Len polovicu bodov a nepresvedčivé výkony zaznamenali aj hráči FK Florko Košice. V sobotu prehrali v Badíne s Banskou Bystricou 4:7 a včera dokázali zvíťaziť 6:4 v Modre, no nechýbalo veľa k prekvapeniu. „Nebol som účastný ale výsledok hovorí za všetko. Vyhral lepší a žiaľ, niektorí skúsení hráči nespĺňajú predpoklady hrať juniorku. Budeme sa tým zaoberať a vyvodíme závery. Aj nedeľa bola trápením a tesné víťazstvo nemôže vyvolávať s ich účinkovaním spokojnosť,“ povedal tréner FK Florko Košice Pavol Blaško.

 

Úradujúci majstri z ATU Košice odohrali dva duely vonku. Bodovali v nich síce naplno, ale najmä s Banskou Bystricou sa zrejme očakával jednoznačnejší priebeh. V sobotu zvíťazilo ATU nad Modrou 8:3, no včera Košičania strelili Banskej Bystrici až štrnásť gólov, no napokon vyhrali len o dva, pretože inkasovali dvanásť.

 

Bratislavský Snipers bol rovnako úspešný na päťdesiat percent. Mútne chalani zdolali tesne 3:2, no nestačili na Žilinu, ktorá v Bratislave zvíťazila 8:4. Povinné body uchmatli doma aj Trenčania, ktorí si poradili s poslednými Piešťanmi 8:3. Trenčania však opäť nastúpili bez piatich hráčov, ktorých posunuli do mužského áčka v extraligovom súboji proti ATU Košice.

 

Výsledky zápasov extraligy juniorov:

 

9. kolo – sobota 16. 11. 2019:

 

Tsunami Záhorská Bystrica – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 10:2 (1:1, 5:0, 4:1)

Snipers Bratislava – FBK Hornets Mútne 3:2 (1:1, 1:1, 1:0)

FBK BCF Dukla Banská Bystrica – FK Florko Košice 7:4 (2:2, 2:1, 3:1)

FBC BlueBerries Modra – FaBK ATU Košice 3:8 (1:3, 1:2, 1:3)

1. FBC Florbal Trenčín – FBC Páv Piešťany 8:3 (2:1, 2:1, 4:1)

 

10. kolo – nedeľa 17. 11. 2019:

 

FBC BlueBerries Modra – FK Florko Košice 4:6 (2:2, 2:1, 0:3)

Tsunami Záhorská Bystrica – FBK Hornets Mútne 9:6 (3:2, 4:2, 2:2)

FBK BCF Dukla Banská Bystrica – FaBK ATU Košice 12:14 (2:1, 5:8, 5:5)

Snipers Bratislava – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina 4:8 (1:4, 1:2, 2:2)

Aktuálna tabuľka po 10. kole



Odoberajte newsletter