Tsunami vyradilo Nižnú a je vo finále!

Piate semifinálové dejstvo extraligy mužov prinieslo ďalšiu drámu, o ktorú sa postarali hráči Tsunami Záhorská Bystrica a TJ A-FbO Nižná. V Stupave pred viac ako tristo fanúšikmi sa hral výborný florbal. Postúpiť však mohol len jeden tím, ktorým je domáce Tsunami.

 

Záhorská Bystrica nezačala súboj ideálne a pustila Nižnú do náskoku 4:1, no s pribúdajúcim časom sa domáci čoraz viac presadzovali a postupne zápas otočili do konečného víťazstva 9:7. Tsunami dokázalo tromi výhrami v rade za sebou otočiť sériu na 3:2 a zabezpečili si postup do finále, kde sa stretnú už počas nasledujúceho víkendu proti FBK AS Trenčín. „Je to nádherný sen. Som veľmi rád, že sme všetci zabojovali o postup a vyšlo nám to. Začiatok zápasu nebol opäť z našej strany ideálny, prehrávali sme už 1:4, no postupne sme sa vzchopili a dokázali, aký máme silný tím. Ďakujem všetkým chlapcom, že sme to spoločne zvládli. Po domácom dvojzápase sme si všetci spoločne sadli a vysvetlili si, že sme nevyhrali základnú časť len tak a nechceme skončiť tento rok v semifinále. Všetci to pochopili a verili, že dokážeme sériu otočiť z 0:2 na 3:2 a dnes je isté, že si zahráme vo finále! Je to skvelý pocit,“ povedal so šťastným hlasom hráč Tsunami Záhorskej Bystrice Martin Kubovič.

 

Oravčania odohrali vynikajúcu sezónu a aj napriek vypadnutiu v semifinále sa nemajú za čo hanbiť. Družstvo okolo trénera Martina Tomagu vytvorilo dobrý základ do najbližšej budúcnosti. „Som veľmi hrdý na chlapcov, ktorí sa tento rok zišli v tíme Nižnej. Mrzí nás, že sme obsadili konečné štvrté miesto, lebo táto partia si medailu zaslúžila. Mnohí chalani odohrali posledný zápas s obrovským sebazaprením. Mali sme množstvo zranených hráčov, ktorí aj napriek rôznym šrámom nastúpili a podali svoje maximum. Tsunami je skúseným tímom, ktoré využilo všetky naše chyby a zaváhania, no som osobne sklamaný z dvoch situácií, ktoré sa nedajú spojiť s fair-play. Všetci aktéri vedia, o ktoré dve situácie ide. Reklamácia chýbajúceho čísla na drese brankára a iná kombinácia čepele a palice nášho hráča v čase, keď sa lámal zápas... Pravidlá to umožňujú, no nepovažujem to za fér, pretože ak by to súperi reklamovali hneď na začiatku zápasu, vedel by som to športovo prijať. Mňa táto situácia doslova urazila. Postup sme si prehrali sami a to v domácich zápasoch, v ktorých sme nemali zaváhať,“ povedal po zápase sklamaný tréner Nižnej Martin Tomaga, ktorý nám prezradil, že na lavičke Oravčanov končí, čiže to bol jeho posledný extraligový zápas v pozícií trénera: „S najväčšou pravdepodobnosťou som k dnešnému dňu v pozícií trénera Nižnej skončil. Je to moje osobné rozhodnutie, ktoré pramení z mojich rodinných a pracovných povinností. Florbal je amatérsky šport a v bežnom živote existujú aj dôležitejšie veci.“

 

Výsledok semifinále extraligy mužov:

 

5 – Semifinále – streda 5. 4. 2017:

Tsunami Záhorská Bystrica – TJ A-FbO Nižná 9:7 (2:4, 3:1, 4:2)



Odoberajte newsletter