Tsunami vystriedalo na špici Snipers

Aj v ďalšom dvojkole najvyššej súťaže juniorov sa potvrdilo, že domáce prostredie je pre tímy dôležité. Z dvanástich zápasoch sa totiž až v deviatich prípadoch tešili z výhry domáce družstvá. Do pozície lídra sa prepracovalo Tsunami Záhorská Bystrica a je určitou zaujímavosťou, že tento klub vládne na čele tabuľky aj v extralige mužov. Na samom dne sa zatiaľ bez bodov trápia Piešťany s Prešovom.

 

Prvú stratu bodov zažili už aj hráči bratislavského Snipers, ktorí podľahli košickému Florku 3:7 a včera sa tešili po dobrom zápase z víťazstva 5:4 po samostatných nájazdoch nad ATU Košice. Práve hráči ATU, ktorí obhajujú prvenstvo z predošlej sezóny sa necítia zatiaľ komfortne. „Ani v jednom z odohraných zápasov sme nepredviedli výkon, na aký má tento tím potenciál a čoho sme schopní. Je to veľká škoda, robíme veľmi veľa chýb, na ktorých musíme zapracovať avšak zároveň sme radi, že sa to deje v úvode sezóny a nie počas play-off. Každopádne sa z toho snažíme poučiť a vyťažiť niečo, čo nás posunie dopredu,“ povedal brankár FaBK ATU Košice Šimon Melega.

 

Žilinské „kobylky“ uspeli v hlavnom meste len na polovicu, pretože v sobotu si poradili s Hurikánom, ktorý porazili 12:3, no v nedeľu ťahali za kratší koniec v súboji proti Záhorskej Bystrici a prehrali 2:5. „V sobotu proti Hurikánu sme hrali presne to, na čo sme sa pred zápasom pripravovali. V prvej tretine sme však robili zbytočné chyby a len vďaka výbornému brankárovi sme neinkasovali a vytvorili si trojgólový náskok, ktorý nám v nasledujúcich štyridsiatich minútach doprial viac pokoja. Zápas sme už potom viac menej kontrolovali a postupne navyšovali náskok. Po tomto súboji som sa však presunul domov do Žiliny, keďže v nedeľu som išiel s mužmi do Košíc na zápas extraligy mužov, takže na druhom dueli mojich zverencov som už nebol a zatiaľ som ho ani nevidel. Samozrejme strata bodov nás mrzí,“ zhodnotil kouč Grasshoppers Žilina Martin Veneny.

 

Najviac gólov zo všetkých účastníkov extraligy doposiaľ inkasovali hráči Mikuláša Prešov. Aj tentoraz zaznamenali dve prehry a to 6:10 s Tsunami a 5:12 s Hurikánom. „Veľmi ma mrzí, že sme doposiaľ bez bodu a rovnako to hnevá aj celé družstvo. Proti Tsunami, ktoré je jedno z najlepších mužstiev v súťaži, sme hrali veľmi dobre. Držali sme si tempo, dostávali sme súpera podtlak, ale nezvládli sme poslednú tretinu. Opäť sa ako rozhodujúce ukázali skúsenosti a zápasová prax, ktorá v našom tíme trochu chyba. Za šesť zápasov sme mali určite tri, v ktorých sme mohli a lepšie povedané, mali bodovať. Sezóna je ešte dlhá a ja dúfam, že budúce kolo už budeme bodovať,“ povedal tréner Prešova Jakub Pandoš.

 

V tabuľke za začalo šplhať nahor družstvo 1. FBC Florbal Trenčín, ktoré si počas víkendu vybojovalo všetkých šesť bodov, pretože pokorili Piešťany ale aj Púchov. Nedarilo sa ani chlapcom z Lida, ktorí nebodovali v metropole východu. Prehrali s ATU 4:8 ale aj s Florkom 3:14.

 

Všetky konečné výsledky a podrobné štatistiky tejto súťaže nájdete TU



Odoberajte newsletter