Tucet gólov do brány ATU zaistilo Nižnej prvé body

Po prehre s košickým Florkom v prvom kole si Nižná zaistila svoje prvé tri body, tentokrát proti inému košickému tímu, ATU. Domáci sa presadili v každej tretine štyrikrát a nakoniec zvíťazili 12:6. V doterajšom priebehu sezóny ide teda o zápas s najväčším gólovým rozdielom. Aj podľa slov kapitána Nižnej to však nebolo úplne jednoduché víťazstvo.


Prvá tretina utkania priniesla až päť úspešných striel na bránu. Ako prvý rozvlnil súperovu sieť obranca Nižnej Lukáš Laštík. O dve resp. sedem minút neskôr sa k nemu na zoznam strelcov pridali devätnásťroční Timotej Čuporák a Marcel Nákačka. Košiciam sa podarilo skórovo vyjadriť až v druhej polovici tretiny keď na 1:3 znížil Peter Bezeg po už tretej úspešnej gólovej prihrávke od Tomáša Bezega v tejto sezóne. Východniari sa mohli ešte pred prvou sirénou nabudiť kontaktným gólom ale v 19. minúte nepremenili trestné strieľanie. Naopak, len chvíľu potom Nižná skórovala znovu a zvýšila už na 4:1 zásluhou Martina Latky.

 

V strednej časti padlo dohromady sedem gólov. Prvé vylúčenie v zápase využil svojim tretím gólom v sezóne Matúš Medžo keď v presilovke skóroval na 5:1 pre Nižnú. Takmer presne o minútu neskôr sa druhýkrát presadili Košice vďaka Dávidovi Ujhelyimu. Keď domáci zvýšili na už štvor gólový rozdiel, hlavný tréner hostí siahol po svojom jedinom dostupnom oddychovom čase. Počas zvyšku druhej periódy sa loptička sťahovala z jednej bránky do druhej: v priebehu siedmich minút skóroval Roman Kozej za Košice, následne znovu zvýšil na 7:3 druhým gólom v zápase Matúš Medžo, o 22 sekúnd neskôr sa znovu presadil Kozej aby znížil na 7:4, ale posledné slovo v druhej dvadsaťminútovke mala opäť Nižná, keď Tomáš Reguly upravil skóre na 8:4. 

 

Posledných dvadsať minút zápasu už nepriniesli žiadny prekvapivý obrat zo strany Košíc. Jakub Košarišťan najprv svojim prvým úspešným zásahom v sezóne zmenil skóre na 9:4 a potom sa o už desiaty gól do brány Košíc postaral kapitán Nižnej Medžo, pre ktorého to bol už tretí gól v tomto stretnutí. Posledné dve loptičky, ktoré sa Košiciam podarili dostať za chrbát Jakuba Kepštu, išli z hokejok Mareka Pazsiczkého a Tomáša Bezegu. Zvyšných deväť minút zápasu hráči Nižnej len nedohrávali — naopak, Reguly skóroval po premenenom trestnom strieľaní a na konečných 12:6 upravil kapitán domácich Medžo.

 

Hlasy po zápase: 

Marek Onderko (tréner, FaBK ATU Košice): Veľmi sme sa natrápili na góly, nevedeli sme premeniť šance, ktoré sme mali. Bolo to hore dole a dostávali sme góly zo situácií ako tri-na-dva, dva-na-jedna, dva-na-nula a podobne. Jednoducho nám súper odskočil a bolo to pre nás veľmi ťažké. Bolo tam veľa osobných súbojov, malé ihrisko, možno sa aj málo pískalo. Ťažko povedať. Mali sme proste vyhrať."

Peter Bezeg (hráč, FaBK ATU Košice): Bol to druhý zápas sezóny, stále sa ešte rozohrávame. Boli sme po dlhej ceste, čiže bolo od začiatku cítiť takú nepohodu na hokejkách a trošku také stuhnuté nohy. Potom sme sa rozbehli ale už si súperi dokázali vypracovať väčší náskok a oni to dokázali udržať do konca, zatiaľ čo my sme len doťahovali. Z našej strany bolo aj trochu smoly ako nepremenené šance, ale verím, že ako bude sezóna napredovať, sa budeme snažiť našu formu vylepšiť a už naše šance premieňať.”

Matúš Medžo (hráč, FBK Nižná): Tento zápas by som hodnotil samozrejme kladne, keďže sme vyhrali pomerne vysokým rozdielom. Ale to skóre môže trochu klamať, pretože vždy keď sme sa snažili odskočiť na väčší gólový rozdiel, tak sme úplne zbytočne púšťali hráčov ATU do lacných šancí, ktoré niekedy aj premenili. Musíme poďakovať nášmu brankárovi Jakubovi Kepštovi, že ATU nedali tých gólov viac, lebo šance mali. Takže sa musíme aj napriek víťazstvu poučiť z tých chýb a dúfame, že budeme pokračovať vo víťaznom ťažení.”

Patrik Bachan (tréner, FBK Nižná): Dnešný zápas sme odohrali v slušnom tempe: vyšla nám prvá tretina, ktorú sme vyhrali 4:1, všetko čo sme chceli hrať sme zahrali. Trochu nám horela obrana v druhej a tretej tretine, kde sme prepadávali v strednej časti a súper to nekompromisne trestal. Ale akonáhle sme postavili stabilnú obranu, tak už mali problém. Súperovi a rozhodcovi ďakujeme za zápas a v sobotu sa tešíme do Žiliny.”

FBK Nižná - FaBK ATU Košice 12:6 (4:1, 4:3, 4:2)


Fotogaléria


Odoberajte newsletter