Turnaj sa v Malackách vydaril, stúpol aj počet záujemcov

V sobotu sa v Malackách uskutočnil druhý ročník turnaja Malacky Street Floorball Cup 2020, ktorý je špecifický tým, že je prístupný širokej verejnosti a že sa hrá na zmenšenom ihrisku s malými bránkami a bez brankárov. Z plánovaných štyroch vekových kategórii sa napokon konali tri a to mladší žiaci, dorastenci a dospelí. Všetci sa však dobre zabavili a prišli si na svoje.

 

Skoré ranné slnečné lúče dávali organizátorom ale aj účastníkom najavo, že počasie sa vydarí, čo sa aj potvrdilo. „Druhý ročník hodnotím určite úspešne. Mali sme viac prihlásených družstiev, než v predošlom ročníku a počas turnaja sa nám podarilo aplikovať určité novinky ako turnajové tričká, ovocie zadarmo pre všetkých účastníkov turnaja, na schladenie poslúžila vodná hmla, nevyskytli sa žiadne vážnejšie zranenia a v neposlednom rade bolo takmer dokonalé turnajové počasie,“ zhodnotil vydarené podujatie organizátor Juraj Kašuba.
 
V týchto neľahkých časoch organizovať nejaké podujatia nie je jednoduché. Človek môže vynaložiť obrovské úsilie, či finančné prostriedky, no nemá záruku, či a aký bude záujem športovcov a verejnosti.

„Tento rok sa malo štartovať v štyroch vekových kategóriách avšak o kategóriu starších žiakov nebol záujem, preto sa nakoniec hralo v troch vekových kategóriách. Kategória dospelých privítala všetkých šesť prihlásených družstiev tak isto ako aj v mladších žiakoch, v ktorej nastúpili všetky tri prihlásené družstvá. Do kategórie dorastu sa taktiež prihlásilo šesť tímov, no družstvo z Modry na turnaj nedorazilo,“ objasňuje tréner aj hráč klubu 1. SC Malacky.

Podujatie „frčalo“ na plné obrátky takmer deväť hodín aj s vyhodnotením výsledkov. V peknom prostredí areálu základnej školy Dr. J. Dérera vytvorili organizátori dve hracie plochy. Možno by nebolo zlé v budúcnosti vytiahnuť turnaj viac na oči širokej verejnosti a to na námestie, či pred nejaký supermarket, kde je vyšší pohyb občanov. Taktiež rozšírenie jeho trvania na dva, či viac dní. 

„Spoluprácu so ZŠ Dr. J. Dérera si veľmi vážime, pretože nám skutočne uľahčuje prípravu turnaja, keďže škola nám poskytuje komplet zázemie ako sú toalety, či šatne pre hráčov. Nehovoriac o špeciálnom povrchu, ktorý sa nachádza v areáli školy a ktorý nám vlastne vnukol prvotnú myšlienku organizácie takéhoto podujatia. Preto veľmi neuvažujeme nad zmenou miesta. Samozrejme, že by sme boli radšej, ak by sme boli viacej na očiach verejnosti ale keď si predstavím, že by sme hrali na rozpálenom parkovisku, niektorého zo supermarketov, kde nie je ani žiadny prírodný tieň, tak už len z tejto myšlienky mi je teplo... Nehovoriac o spomínanom zázemí, či prítomnosti povrchu. Preto veríme, že propagáciou sa nám podarí turnaj dostať k čo najviac ľuďom, ktorí si nás na školskom dvore nájdu. Otázka dvojdňového turnaja už v našom organizačnom tíme padla, no zatiaľ je hudbou budúcnosti.,“ uzatvára s presvedčením Kašuba.



Odoberajte newsletter