Tvrdošín buduje nový tím, podarí sa im niečo vymyslieť na Kysučanky?

Najvyššia súťaž žien pokračuje súbojmi tretieho kola, ktoré sa kompletne odohrá v nedeľu. Až tri družstvá neokúsili stratu bodov a líderky z Nemšovej budú mať po prvý raz výhodu domáceho prostredia proti Pruskému, ktoré naopak odohrá svoj tretí duel vonku. Naopak Spišiačky sa už tešia na tretí súboj v rade na domácej palubovke, kde privítajú sabinovské „Predátorky.“  

 

Dievčatá zo Sabinova najskôr zdolali Tvrdošín, no v druhom kole nestačili na Kysučanky. Zápas proti Spišskej Novej Vsi tak môže priniesť dramatický priebeh. „V domácom prostredí sa nám hrá tak, ako asi každému tímu čiže veľmi dobre. Na duel so Sabinovom sa tešíme, budeme si hrať svoju hru, poznáme naše silné stránky a všetky hráčky sú dravé po góloch. Do zápasu však nastúpime s pokorou a dúfame že nám to vyjde,“ povedala hráčka Kométy Sára Adamcová.

 

Možno trchu neočakávaný rozbeh mali hráčky Pruského, ktoré naplno bodovali v oboch predchádzajúcich stretnutiach. Teraz vycestujú na susedské derby do Trenčína proti Nemšovej, ktorá je na čele tabuľky bez straty bodu. „Do zápasu pôjdeme s rešpektom pred súperom, ale určite nie v porazeneckej nálade. V porovnaní s minulými súbojmi sa budeme určite viac sústrediť na obranu a budeme chcieť byť nebezpeční v útoku vždy, keď to pôjde,“ povedal navrátilec na lavičku Pruského Vladimír Gábor.

 

Pred sezónou zaznamenali najvýraznejšie zmeny v kádri Tvrdošína. Množstvo dievčat opustilo klub a presunuli sa do Bratislavy, kde pôsobia v prvoligovom tíme Capitol. Na Orave tak boli nútení konať a tak sa po dohode s Prešovom presťahovalo na súpisku Tvrdošína hneď niekoľko hráčok Mikuláša. Partia v Tvrdošíne sa len postupne zohráva, čo sa prejavilo na dvoch prehrách so Sabinovom a Spišskou Novou Vsou. Ani v treťom stretnutí ich nečaká žiadna prechádzka, pretože v nedeľu vycestujú do Kysuckého Nového Mesta. „Káder máme značne obmenený. Zaradili sme hlavne dievčatá z prvej ligy, ktoré majú skúsenosti aj z extraligy a doplnili mladými. Je to síce beh na dlhú trať, ale vidím v tom veľký potenciál. Dôležité je, že dievčatá majú chuť a káder je široký. Prvé dve kolá boli zahrievacie, ale určite je na čom stavať, chce to len trpezlivosť a čas. Dievčatá si musia zvyknúť na nové podmienky a hru, ktorou sa chceme prezentovať. Na Kysuce ideme hlavne zabojovať o body. Bude to ešte ťažké, no urobíme pre to maximum. Chceme ísť od zápasu k zápasu a hlavne zlepšovať svoju hru,“ povedal tréner Tvrdošína Milan Burdeľ.

 

Posledný štvrtý duel ligového kola sa odohrá v Modre, kde bratislavský Hurikán hostí Nitru.

 

Podrobný program zápasov nájdete TU



Odoberajte newsletter