Typl: „Spoliehame sa na motiváciu hráčok, ktorým veríme!“

Od piatku je známe, že Výkonný výbor Medzinárodnej florbalovej federácie (IFF) posunul májový termín Majstrovstiev sveta junioriek, ktoré sa mali uskutočniť vo švédskom meste Uppsala, na september tohto roka. Zaujímalo nás, čo si o tom myslí tréner slovenskej reprezentácie junioriek Jiří Typl.

 

Časový posun šampionátu sa dal predpokladať, no zatiaľ na Slovensku nepadlo rozhodnutie, či sa celoštátne súťaže dohrajú alebo je definitívne po sezóne. „Asi je to logický krok IFF vzhľadom na vzniknutú situáciu. Nikto nevie, čo bude nasledovať a celková situácia je neistá. Množstvo krajín už investovalo nie málo finančných prostriedkov a tak vnímam túto voľbu z pohľadu politického ako jednoznačnú,“ povedal tréner slovenskej reprezentácie junioriek Jiří Typl.

 

Ak zostane termín MS odložený na september a u nás sa všetky súťaže s najväčšou pravdepodobnosťou zrušia, hráčky zostanú prakticky bez súťažných zápasov. „Pre nás je to samozrejme komplikované, pretože kvalita letnej prípravy nie je optimálna. Občas sa na Slovensku stretneme aj s klubmi, o ktorých vieme, že prakticky od marca do septembra netrénujú vôbec. Veríme však, že samotné hráčky majú vlastnú motiváciu na sebe pracovať, patriť k najlepším a samozrejme sa chuť zúčastniť aj na MS. Dievčatám veríme, sme silný tím a budeme sa všetci snažiť pripraviť čo najlepšie,“ doplnil český kouč v službách slovenského výberu.

 

Už teraz majú tréneri plnú hlavu starostí, no vnútorne nezáháľajú a teoreticky pripravujú viacero variant spôsobov prípravy. „Samozrejme, že nemôžme do začiatku šampionátu netrénovať. S dievčatami sme v elektronickom spojení a spoločne riešime varianty trénovania podľa vzniknutej situácie a budeme všetko vzájomne konzultovať, keď bude lepšia situácia,“ ozrejmil na záver Typl.



Odoberajte newsletter