Typl: „Z druhého preloženia šampionátu nie sme nadšení...“

Ako je od dnešného poludnia známe, Medzinárodná florbalová federácia IFF schválila žiadosť Švédskej florbalovej federácie o preložení svetového šampionátu junioriek, ktoré sa mali uskutočniť najskôr v pôvodnom termíne 6. až 10. mája a po presunutí aj od 2. do 6. septembra tohto roku vo švédskom meste Uppsala. Napokon sa uskutočnia až od 5. do 9. mája 2021. Akého názoru na tieto zmeny je tréner slovenskej reprezentácie junioriek Jiří Typl?

 

„Veľmi tomuto rozhodnutiu nerozumiem a myslím si, že je to riešenie skôr politického charakteru a okrem financií a marketingu toho veľa nerieši... Od rána sedím pri telefóne a riešim to. Termín je totiž v určitej kolízií s našim domácim šampionátom juniorov, ktorý organizujeme v Brne (28. 4. – 2. 5. 2021). Navyše musíme pre dievčatá naplánovať ďalší rok akcii a sústredení,“ povedal rozčarovaným hlasom tréner slovenskej reprezentácie junioriek Jiří Typl a jedným dychom dodal: „Pre finálny plán potrebujeme od Slovenského zväzu florbalu kompletnú termínovku a netuším, či sa v nej počítalo s nejakým voľným okienkom pre reprezentačné akcie junioriek. Potrebujeme to celé vzájomne odkomunikovať aj s hráčkami a potom to celé uzavrieme.“

 

Aj napriek tejto realite si Typl myslí, že je to skôr horšie rozhodnutie, než lepšie. „Myslím, že je to zlé... Po marketingovej stránke to bude mať väčší zásah a úspech než po stránke športovej.“ Dlhá pauza bez zápasovej praxe a konfrontácie by však mohla dať určitú výhodu skôr našim dievčatám na dozretie a dlhšiu prípravu. „Rozhodlo sa tak odrazu a skôr si myslím, že neočakávane. Musíme však na to z pohľadu športovej prípravy reagovať. Je pravda ale, že žiadna krajina by asi nebola adekvátne na tak dôležité podujatie pripravená, čiže z tohto pohľadu, že všetci získajú čas je to lepšie,“ uzatvára Typl.



Odoberajte newsletter