Uchmatnú nejaké body bratislavské tímy v metropole Východu?

Extraliga juniorov pokračuje zápasmi siedmeho a ôsmeho kola, ktoré prinesú zaujímavé duely. Na Východ republiky cestujú bratislavské tímy Snipers a Tsunami Záhorská Bystrica. Najmä Snipers sa bude chcieť pokúsiť ozbíjať buď košické ATU alebo Florko. Druhých Trenčanov čaká súboj v Mútnom, no v dohrávke v stredu duel ako lusk v Žiline proti „kobylkám.“

 

Bratislavský Snipers je v aktuálnej tabuľke na peknom treťom mieste, no čakajú ich náročné zápasy s košickými družstvami. Zajtra proti Florku a na druhý deň aj na ihrisku lídra ATU. „Na zápasy do Košíc sa tešíme, aj keď vieme, že to budú ťažké stretnutia, no práve takéto potrebujeme. Našim hlavným cieľom na víkend je vyskúšať si veci, na ktorých tvrdo pracujeme počas tréningov,“ povedal tréner Snipers Bratislava Tomáš Chvála.

 

Rovnakých súperov budú mať aj hráči Tsunami Záhorská Bystrica, ktorým to v tomto ligovom ročníku nejde úplne podľa predstáv. Z piatich odohraných zápasov dokázali vyhrať len dva, čo ich odsunulo na priebežné siedme miesto.

 

Chlapci z Mútneho sa už tradične pohybujú na rozhraní ôsmeho miesta a radi by si zabezpečili účasť v play-off, preto potrebujú bodovať. Na to sa chystajú doma proti Piešťanom a v nedeľu chcú potrápiť aj favorizovaný FBC Trenčín. „Všetko záleží od zostavy, ktorú postavíme. V tomto období sú stužkové a chlapci sa ospravedlňujú. Trápia nás aj zranenia. Každopádne chceme bodovať v každom zápase. S Piešťanmi to bude šesťbodový zápas. Je to pre nás konkurent o postup do play-off. Trenčín je súper z iného súdka. Má 3-4 vyrovnané päťky proti našim dvom. Môžeme len prekvapiť. Na oba zápasy sa tešíme,“ povedal tréner Mútneho Anton Kapičák.

 

Žilinčania si zajtra budú chcieť spraviť na stredu chuť v stretnutí s poslednými Piešťanmi. „Pokiaľ ide o zajtrajší zápas, určite očakávam výhru, aj keď samozrejme nemôžeme nič podceniť podobne ako sa nám to stalo v zápase proti Mútnemu, kde sme pomerne lacno stratili cenný bod. Čo sa týka dohrávky s Trenčínom, ktorá bude až v stredu verím, že môžme vyhrať, no určite to nebude jednoduché. Trenčín má veľmi kvalitný tím a zaslúžene sú na popredných priečkach tabuľky, aj napriek tomu si myslím, že ak ku zápasu pristúpime zodpovedne a vyvarujeme sa zbytočným chybám, pripíšeme si dôležité tri body,“ povedal kapitán a najproduktívnejší hráč Žiliny Samuel Jurčo.

 

Program zápasov extraligy juniorov:

 

7. kolo – sobota 26. 10. 2019:

 

15.00 hod – FaBK ATU Košice – Tsunami Záhorská Bystrica (ŠH SOŠ Ostrovského, Košice)

17.30 hod – TJ FBK Hornets Mútne – FBC Páv Piešťany (ŠH pri ZŠ, Mútne)

18.00 hod – FBC BlueBerries Modra – FBK BCF Dukla Banská Bystrica (ŠH Ľ. Štúra, Komenského, Modra)

18.00 hod – FK Florko Košice – Snipers Bratislava (Multihala, Alejová, Košice)

Zápas FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – 1. FBC Florbal Trenčín odohrajú v stredu 30. 10. 2019.

 

8. kolo – nedeľa 27. 10. 2019:

 

10.00 hod – FaBK ATU Košice – Snipers Bratislava (ŠH SOŠ Ostrovského, Košice)

10.00 hod – FK Florko Košice – Tsunami Záhorská Bystrica (Multihala, Alejová, Košice)

10.00 hod – TJ FBK Hornets Mútne – 1. FBC Florbal Trenčín (ŠH pri ZŠ, Mútne)

15.00 hod – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina – FBC Páv Piešťany (ŠH, Rosinská cesta, Žilina)



Odoberajte newsletter