Udržia na Východe pozíciu lídra žilinské „kobylky“?

V extralige juniorov sa po dvoch kolách na čelo tabuľky vyhupli hráči FBC Grasshoppers Žilina, ktorí nastrieľali svojim súperom 31 gólov. Počas najbližšieho víkendu ich však čaká krst ohňom. Cestujú do Košíc, kde sa stretnú s oboma minuloročnými finalistami, majstrovským ATU a Florkom. O prvé body chce zabojovať nováčik z Piešťan a prípadné zaváhanie Žiliny sa chystajú využiť hráči 1. FBC Florbal Trenčín.

 

Víkendové dvojkolo prinesie tri šlágre. Už zajtra sa v metropole Východu uskutoční súboj majstrovského ATU Košice a žilinských „kobyliek.“ O deň neskôr to bude opäť duel Žiliny a Košíc, no hostia spod Dubňa navštívia susednú športovú halu, kde si skrížia hokejky s Florkom.

 

Tretí zaujímavý súboj s nádychom derby sa odohrá na opačnom konci republiky v Bratislave. Tsunami Záhorská Bystrica privíta Snipers. Obaja súperi už v aktuálnej sezóne okúsili ako chutí víťazstvo ale aj trpkosť prehry.

 

Nováčik FBC Páv Piešťany má na svojom konte nula bodov, no florbalisti z kúpeľného mesta si trúfajú bodovať na ihriskách súperov proti Banskej Bystrici aj Modre. „Prvý zápas nám ukázal, že hrať sa dá s každým pokiaľ budeme hrať svoju hru a budeme pôsobiť na ihrisku ako tím. V druhom súboji nám chýbalo asi všetko, boli sme za súperom o krok vzad a nehrali sme ako tím. Je to kolektívny šport a záleží na každom jednom hráčovi aby plnil to, čo má a navzájom aby sme si pomáhali. Jedine tak máme šancu na úspech,“ povedal tréner nováčika súťaže z Piešťan Michal Srnec a dodal: „V stretnutiach proti Banskej Bystrici a Modre si jednoznačne trúfame na body, ako som už povedal, s každým sa dá hrať a my ideme do každého zápasu s cieľom získať nejaké body.“ Rovnakých súperov ako Piešťany majú aj skvele rozbehnutí hráči 1. FBC Trenčín, čiže môžeme očakávať ich víťazstvá.

 

Program zápasov extraligy juniorov:

 

3. kolo – sobota 28. 9. 2019:

 

10.00 hod – FBK BCF Dukla Banská Bystrica – FBC Páv Piešťany (ŠH Tajovského, Badín)

14.00 hod – FK Florko Košice – FBK Hornets Mútne (Multihala, Alejová, Košice)

14.00 hod – FaBK ATU Košice – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina (ŠH SOŠ Ostrovského, Košice)

15.00 hod – 1. FBC Florbal Trenčín – FBC BlueBerries Modra (MŠH, Mládežnícka, Trenčín)

 

4. kolo – nedeľa 29. 9. 2019:

 

10.00 hod – FK Florko Košice – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina (Multihala, Alejová, Košice)

11.00 hod – FaBK ATU Košice – FBK Hornets Mútne (ŠH SOŠ Ostrovského, Košice)

13.30 hod – FBC BlueBerries Modra – FBC Páv Piešťany (ŠH Ľ. Štúra, Komenského, Modra)

14.45 hod – Tsunami Záhorská Bystrica – Snipers Bratislava (ŠH Hargašová, Záhorská Bystrica)

15.00 hod – FBK BCF Dukla Banská Bystrica – 1. FBC Florbal Trenčín (ŠH Tajovského, Badín)



Odoberajte newsletter