V 1. kole víťazne Nižná, AS Trenčín, Florko a Prešov

V sobotu boli na programe štyri stretnutia prvého kola extraligy mužov v novej sezóne 2020/2021. V úvode súťaže sa zrodil jasný triumf Nižnej, úspech Florka Košice v prestrelke, ale aj tesné víťazstvá Mikuláša Prešov a AS Trenčín.

Nižná v prvom zápase dňa, ktorý začal už o 14.00 hod, sfúkla Spišskú Novú Ves, posledný tím vlaňajšieho poradia 19:4. Oravčania pritom nastúpili bez najnovších poľských akvizícii, či produktívneho útočníka Tomáša Regulyho. Úvod stretnutia vôbec nenaznačoval jednoznačný priebeh. Skóre otvorili Spišiaci, ktorí neskôr ešte vyrovnali na 2:2, no odvtedy bol už duel plne v réžii Nižnej. Kvalitatívny rozdiel sa ukázal najviac v záverečnej tretine, v ktorej florbalisti z Oravy strelili osem gólov a neinkasovali ani raz.

„Začali sme rozpačito. Na oboch stranách bolo vidno, že to je prvý zápas sezóny. Postupne sme sa rozstrieľali, chlapci sa dostali do pohody. V druhom dejstve síce prišiel jemný útlm, ale v tretej tretine to zase bolo lepšie. Myslím si, že to bol pre nás celkom dobrý zápas, vyšlo nám všetko, na čo sme siahli. Spišská bojovala, v tretej časti odišli najmä kondične. Naopak, my sme po kvalitnej letnej príprave vládali. Stretnutie môžem zhodnotiť pozitívne,“ uviedol po zápase hrajúci tréner Nižnej Patrik Bachan.

Vo východniarskom derby zvíťazil Mikuláš Prešov, v zostave bez najproduktívnejšieho hráča sezóny 2019/2020 Jana Komínka, nad ATU Košice 8:7. Košičanom k lepšiemu výsledku nepomohol ani jeden gól a dve asistencie Lukáša Řezaninu, ktorý sa do slovenskej najvyššej extraligy vrátil po dlhých rokoch v zahraničí. V drese víťazného tímu sa štyrmi bodmi za dva presné zásahy a dve účinné prihrávky blysol Kristián Aštary. 

„Do zápasu sme vstúpili veľmi dobre, keď sme strelili dva rýchle góly, no potom súper otočil stav stretnutia a do šatne sme šli s nepriaznivým skóre. V druhej tretine sme opäť rýchlo vyrovnali a sústredili sme sa na obranu a rýchle protiútoky. Oko divákov určite potešil krásny premenený ‚freestyle‘ nájazd nášho Alexandra Semana. V treťom dejstve predviedol súper peknú ofenzívnu hru, no takticky sme to zvládli a otočili sme skóre vo svoj prospech zásluhou Joščáka. Ďakujem chlapcom za tímový a bojovný výkon a kvalitnému súperovi za férovú hru,“ zhodnotil manažér Prešova František Höger.

Do nového ročníka vstúpilo úspešne Florko Košice, ktoré vyhralo nad Snipers Bratislava 12:7. Bratislavčania napriek nezdaru nesmútili. „Prvý zápas sezóny proti kvalitnému súperovi hodnotím veľmi pozitívne, nakoľko náš tím prešiel radikálnou obmenou po odchode takmer desiatky hráčov základnej zostavy, ktorých nahradili naši mladí z juniorky. Chalani ukázali veľký potenciál a najmä to, že s nimi môžeme do sezóny počítať. Zápas bol do posledných minút otvorený, no rozhodol práve rozdiel v skúsenostiach oboch tímov. Máme teda na čom stavať a tešíme sa na ďalšie zápasy,“ vyhlásil hráč Snipers Peter Sečanský.

Víťazný prvý krok do sezóny 2020/2021 spravili aj florbalisti AS Trenčín, na vlastnej palubovke zvíťazili nad hráčmi Tsunami Záhorská Bystrica tesne 5:4. Zaujímavosťou je, že v záverečnej minúte padli až tri góly. Štyridsaťpäť sekúnd pred koncom tretej tretiny zvýšil vedenie Trenčanov Lukáš Sameliak a jeho zásah sa napokon ukázal byť rozhodujúci, keďže v časoch 59:28 a 59:59 skórovalo Tsunami zásluhou Marca Machoviča, resp. Jakuba Horeckého.

„Zápas sme hrali vo výbornom tempe. Som nesmierne rád za dôležité tri body. Myslím si, že sme boli lepší v hre bez loptičky, chalani makali a dobre bránili. Boli sme o krok skôr pri lopte a hrali sme čisto. Chytalo sa mi perfektne! Proti Tsunami som odchytal už dosť stretnutí a vždy sa na ne teším. Ďakujem chlapcom za stopercentný výkon a teším sa na zajtrajší duel s Nižnou,“ povedal brankár AS Trenčín Dominik Turek.

 

Výsledky zápasov 1. kola extraligy mužov:

Sobota – 12. septembra 2020:

FBK Nižná – FbC Young Arrows Spišská Nová Ves 19:4 (7:2, 4:2, 8:0)
AS Trenčín – Tsunami Záhorská Bystrica 5:4 (0:0, 2:1, 3:3)
FK Florko Košice – Exel Snipers Bratislava 12:7 (4:2, 4:5, 4:0)
FBC A4ka Mikuláš Prešov – FaBK ATU Košice 8:7 (3:4, 2:2, 3:1)


Fotogaléria


Odoberajte newsletter