V Čadci uprednostnili počas leta florbal pred behaním a kondičnou prípravou

Predchádzajúci začiatok sezóny hráčom prvoligového družstva Devils Čadca nevyšiel celkom podľa predstáv a preto by radi začali nový ligový ročník s trochu lepším štartom. Majú na to obrovskú príležitosť, pretože začínajú dvoma zápasmi v domácom prostredí. Už počas nedele hostia FBK Hornets Mútne a 11. septembra sa stretnú proti tímu Žatva 90 Dolný Kubín. 

 

„Oproti minulým rokom sme sa zamerali výlučne na tréningy v hale a pred behaním a kondičnou prípravou sme dali prednosť skôr hokejkám. Rozhodli sme sa tak kvôli priepastne dlhej pauze v minulej sezóne a skutočnosti, že pandémia v budúcnosti môže znova úradovať a tak sme chceli čo najviac eliminovať čas bez florbalu či už z minulosti, ale aj v prípadnej budúcnosti,“ povedal tréner tímu Devils Čadca Lukáš Imrišík a na otázku predsezónnych cieľov jeho družstva a spokojnosti prístupu jeho zverencov k povinnostiam dodal: „Jednoznačne chceme postúpiť do play-off. Hoci pamätám si aj lepší prístup chlapcov k tréningom, ale nič strašné to nebolo. Niektorí, hlavne mladí chalani, trénovali skutočne dosť, iní zas menej. Celkovo si myslím, že sme pripravení dobre. V podstate nám bude jedno z ktorého miesta do play-off postúpime, pretože pred výsledkami budeme uprednostňovať celkový herný prejav a postupné zlepšovanie hry. Budeme sa snažiť zvládať zápasy a formu si načasovať na záver sezóny.“

 

Pohyby v kádri zatiaľ v Devilse veľké nemajú. „Priamy odchod sme zaznamenali iba u brankára Patrika Strážovca, ktorý ukončil u nás hosťovanie. Niektorí starší hráči ukončili činnosť v A tíme kvôli nedostatku času a využili možnosť nastupovať v regionálnej súťaži za B tím. Príchod z vonka sme zaznamenali taktiež iba jeden a ide o skúseného Richarda Francla, ktorého považujeme za slušnú posilu. Inak sme k mužom prirodzeným spôsobom zapracovali niektorých juniorov tak, ako po minulé roky,“ uzavrel Imrišík.


Ďalšie články


Odoberajte newsletter