V Česku sa dočkali, superliga dostala zelenú

V Česku sa dočkali reštartu najvyššej florbalovej súťaže Livesport superligy, v ktorej figuruje aj množstvo Slovákov. Mužská elitná liga dostane výnimku od tamojšieho ministerstva zdravotníctva a už nič nebráni tomu, aby sa opätovne začali florbalové zápolenia. Stane sa tak už v pondelok, keď si v televíznom derby skrížia hokejky Ostrava a Vítkovice.

Súťaž čakajú po reštarte dvojkolové víkendy, pred ktorými sa budú hráči testovať na prítomnosť koronavírusu PCR testami. Mnoho družstiev pri návrate na palubovky používa aj antigénové testy v snahe zvýšiť šance na bezpečné obnovenie súťaže.

„Máme potvrdené, že Livesport superliga získa výnimku a sme veľmi radi, že sa elitná florbalová súťaž vráti okrem tréningov aj ku zápasom. Je nutné zdôrazniť, že sme ku opätovnému štartu superligy pristúpili veľmi zodpovedne. Jedna vec je zdravotné hľadisko a nastavenie testovania. Zároveň sme všetkým klubom umožnili, v prípade, že by niekto z nich nespĺňal parametre pre obnovu tréningovej činnosti, aby mohol požiadať o výnimku do konca roka 2020 a odložiť svoje stretnutia. Bolo to nutné pre to, aby sa všetky oddiely rozhodli podľa svojej situácie. Finálne diskutujeme s jedným družstvom o jeho neskoršom zapojení, ostatných 13 tímov je pripravených na reštart,“ uviedol podľa webu Českého florbalu prezident tamojšej federácie Filip Šuman.

Program obnovenia súťažnej činnosti sa aktuálne dokončuje. Prvé dvojkolo je na pláne cez víkend 28. – 29. novembra, predtým sa odohrajú dva televízne duely a je priestor na dohrávky odložených súbojov. Prvý víkend by sa malo zapojiť 13 družstiev a od decembra by mala súťaž pokračovať so všetkými účastníkmi. V pláne je do konca roka odohrať šesť stretnutí vo forme troch víkendových dvojkôl.

Český florbal pripravuje aj možnosti reštartu ostatných súťaží. Optimistický scenár počíta s povolením športovania od začiatku decembra, druhá možnosť rieši štart v úvode januára a posledný variant pracuje s možnosťou športovania až od februára.

 



Odoberajte newsletter