V Česku sa nebude zostupovať, Brno i Otrokovice so šancou na reparát

Z najvyšších českých súťaží sa tento rok zostupovať nebude. V mužskej superlige sa tak bez boja zachránili Hattrick Brno s Reném Slezákom a Šimonom Leškom i Otrokovice s Ladislavom Gálom, Petrom Nehilom a Šimonom Šmajdom.

 

Český florbal včera oznámil, že posledným obdobím, kedy by bolo možné dôstojne odohrať časť súťaží pre rozhodnutie o postupoch a zostupoch, bola prvá polovica apríla. Je však zrejmé, že v tomto termíne by sa súťaže reštartovať nestihli a preto budú mať súťaže v ročníku 2021/2022 rovnaké zloženie ako teraz.

 

Stále platí, že pokiaľ kompetentní umožnia florbalistom v nižších súťažiach trénovať, Český florbal je pripravený spustiť súťaže na dobrovoľnej báze. „Kluby majú veľký záujem, aby mali opäť aktivitu pre svojich členov. Zároveň rozumieme, že niektoré kluby môžu mať vlastné dôvody, prečo už tento rok nechcú súťažiť. To nič nemení na tom, že pre podporu aktivity klubov a najmä pre mládežnícke ligy chceme naďalej pracovať s možnosťou ponúknuť florbalistom súťažné zápasy,“ povedal prezident Českého florbalu Filip Šuman, cituje ho web federácie.

 

„Chceli sme čo najdlhšie držať nádej, aby sa celoštátne súťaže postupne rozohrali a kluby mohli dosiahnuť svoje ciele a ambície v podobe postupu do vyšších súťaží. Žiaľ, aktuálna doba nám nepraje a my iba dúfame, že sa ďalšia sezóna už zase bude oveľa viac približovať ku tomu, na čo sme boli zvyknutí,“ dodal Šuman.

 

V praxi to znamená, že sa v mužskej superlige aj o rok predstavia Otrokovice, ktoré obsadili posledné miesto v základnej časti i Hattrick Brno, ktorý skončil tretí od konca. Oba tímy by za normálnych okolností čakal boj o záchranu. Naopak, z I. ligy sa nevymania napríklad Bulldogs Brno so Slovákmi Rudolfom Turiakom, Martinom Grlickým, Lukášom Mrázom a Matyášom Němcom, ktorí patrili k najväčším favoritom na postup do najvyššej súťaže.

 



Odoberajte newsletter