V Česku v televíznom vyhlásení najlepší Curney a Ratajová

Český florbal má za sebou ďalšiu významnú métu. V utorok vo večerných hodinách prebehlo vyhlasovanie najlepších individualít za sezónu 2019/2020, premiérovo v televíznom prenose ČT Sport. Medzi mužmi zvíťazil Jiří Curney z Mladej Boleslavi, medzi ženami hráčka švédskeho Pixba Denisa Ratajová.

 

Jiří Cureny okrem toho, že sa stal najlepším florbalistom sezóny, pochopiteľne takisto ovládol aj hlasovanie o najužitočnejšieho hráča českej superligy. „Mladoboleslavský strelec ovládol v posledných dvoch sezónach bodovanie základnej časti florbalovej superligy a doviedol tak svoj tím k zisku dvoch prezidentských pohárov, ktoré sa udeľujú víťazom základnej časti. Za to ho ocenili nielen ligoví spoluhráči a súperi ako najužitočnejšieho hráča superligy florbalu, ale aj florbaloví odborníci, novinári a osobnosti, ktorí ho prvýkrát v histórii ankety pasovali za kráľa českých florbalistov,“ píše sa na webe Českého florbalu.

 

Česká legionárka vo švédskom Pixbe, Denisa Ratajová, získala v SSL 45 bodov (24+21) a ovládla klubovú produktivitu. „Skvelé individuálne štatistiky mala Ratajová tiež na svetovom šampionáte, kde nazbierala osem gólov a deväť prihrávok. Svoju druhú švédsku sezónu tak zvládla veľmi dobre a bola kľúčovou oporou družstva.“

 

Za najužitočnejšiu hráčku českej superligy vyhlásili Gabrielu Žůrkovú. „Tento rok po päťročnom pôsobení v FBK Jičín, kde patrila medzi kľúčové hráčky, si opäť obliekala chodovský dres a sezóna sa jej vydarila. Potvrdila svoje kvality a úlohu spoľahlivej strelkyne za všetkých okolností. S celkovým počtom 28 gólov ju počas základnej časti uplynulej sezóny v tabuľke strelkýň predstihli len štyri hráčky,“ uvádza ceskyflorbal.cz.

 

Najlepším brankárom sa stal Lukáš Bauer (Mladá Boleslav) a brankárkou Jana Christianová (Chodov), juniorom sezóny 2019/2020 bol Filip Forman (Bohemians Praha) a juniorkou Michaela Kubečková (Vítkovice). Za najlepšieho trénera mužov vyhlásili Pavla Brusa (Vítkovice) a za najlepšieho trénera žien Tomáša Martiníka (Vítkovice). Z nášho pohľadu je zaujímavé, že tretie miesto medzi trénermi mužov obsadil kouč FbŠ Boehamians a slovenskej reprezentácie žien Michal Jedlička. Najlepšou rozhodcovskou dvojicou boli bratranci Kamil Sojka a Tomáš Sojka. Fanúšikovskú kategóriu „Hviezda sezóny 2019/2020 – muži“ ovládol Filip Langer (Tatran Střešovice), zo žien si toto ocenenie prevzala Martina Řepková (Chodov).



Odoberajte newsletter