V dorastenkách sú majsterkami Kysučanky

Mesiac celoštátnych mládežníckych turnajov o majstra Slovenska sa začal. V Partizánskom sa počas víkendu stretlo päť dievčenských dorasteneckých družstiev. Suverénnymi víťazkami sa stali Kysučanky, ktoré neprehrali ani jeden zápas a len vo finále ich potrápilo domáce Partizánske, ktoré dotiahlo súboj do predĺženia, no v ňom kapitulovalo. Tretie miesto si vybojovali Spišiačky, ktoré si poradili s Tvrdošínom.

 

Náročný hrací systém každého s každým zariadil, že sa v sobotu odohralo až desať zápasov a každé družstvo odohralo štyri zápasy. Suverénne si počínali Kysučanky, ktoré si poradili so všetkými súperkami a do semifinále postúpili z prvého miesta. Druhú priečku si vybojovali Oravčanky z Tvrdošína a na tretej pozícii bolo domáce Partizánske. Kvarteto semifinalistiek uzavreli Spišiačky. Nemšová skončila trochu netradične na poslednom piatom mieste bez jediného bodu.

 

Prvé semifinále zaobstarali Kysučanky a Spišská Nová Ves. Dievčatá z Kysuckého Nového Mesta si po výhre 4:1 vybojovali finálovú účasť a po nich aj domáce hráčky z Partizánskeho, ktoré zdolali Tvrdošín 7:2. Aj finále malo výbornú úroveň a družstvá to po remíze 4:4 dotiahli do predĺženia. V ňom boli šťastnejšie Kysučanky, ktoré sa napokon tešili z majstrovského titulu. „Náročný sobotňajší program turnaja ubral mnoho síl dievčatám vo všetkých tímoch, čo poznačilo aj včerajšie duely o umiestnenie. V nich naše družstvo po herne nevydarenom semifinálovom zápase ukázalo svoju pravú tvár vo finále proti aktívne hrajúcemu súperovi z Partizánskeho a svojou nezlomnou vôľou a charakterom dokázali v predĺžení dokonať zvrat v stretnutí, v ktorom dvakrát prehrávali o dva góly. Finálový súboj bol dôstojným ukončením turnaja, ktorý stál mnoho síl všetky zúčastnené celky. Dievčatám, ktoré si z turnaja odnášajú zranenia a drobné šrámy chcem popriať skoré uzdravie,“ zhodnotil podujatie tréner Kysuckého Nového Mesta Miroslav Kašper.

 

Spokojnosť vládla aj na strane Partizánskeho hoci prehra vždy trochu mrzí... „Pre mňa a dievčatá bola cieľom medaila. Účasť vo finále v ktorom som čakal Kysucu, bolo pre nás už niečo navyše. Odohrali sme ale výborný zápas, v ktorom sme dvakrát viedli o dva góly ale súper dokázal vždy vyrovnať. V predĺžení vyhralo skúsenejšie družstvo ale striebro má pre nás cenu zlata! Na dievčatá som hrdý,“ povedal tréner FBK Harvard Partizánske Dušan Ďuríček, a k organizácii podujatia doplnil: „Majstrovstvá prebehli po organizačnej stránke úplne v poriadku. Videli sme pekné zápasy a dievčatá všetkých družstiev si pri dávke šiestich zápasov počas dvoch dní, siahli na dno svojich síl. Ďakujem svojim kolegom z klubu za pomoc pri organizovaní tejto akcie, lebo ja som sa tak mohol plne venovať svojmu družstvu.“

 

V súboji o tretie miesto zvíťazila Spišská Nová Ves nad Tvrdošínom 7:3 a dievčatá z Kométy si tak odnášajú bronzové medaily.

 

Podrobné štatistiky Majstrovstiev Slovenska sa nachádzajú tu:

M-SR dorasteniek – Partizánske



Odoberajte newsletter