V junioroch dominovali žilinské „kobylky“, v starších žiakoch trenčianske FBC

Počas predchádzajúceho víkendu sa odohral v Športovom centre M-Šport trojdňový predsezónny florbalový turnaj SALMING FLOORBALL CUP, ktorý organizoval florbalový klub AS Trenčín vo dvoch vekových kategóriách (starší žiaci 2006 a mladší a juniori 2002 až 2005). Z prvenstva sa tešili juniori Grasshoppersu Žilina a starší žiaci z 1. FBC Trenčín.

 

Turnaj, ktorý je na Slovensku svojim hracím časom unikátny, spoznal víťazov prvého ročníka. Po vyrovnanom finálovom zápase zvíťazil po predĺžení v kategórii starších žiakov 1. FBC Florbal Trenčín nad mestským rivalom FBK AS Trenčín 5:4.

 

Hráči Grasshoppers Žilina sa radovali z triumfu v juniorskej kategórii, keď si vo finále poradili pomerne hladko s rovesníkmi z Dubnice v pomere 6:1. „Máme za sebou úspešný plnohodnotný predsezónny turnaj. Do bodky splnil svoj účel a tímy pred sezónou otestovali svoju formu v riadnych zápasoch. Sme hrdí svojou výnimočnosťou. Hrací čas si na turnaji pochvaľovali všetky tímy a tréneri mohli dať dostatočný priestor na ihrisku všetkým hráčom. Tešíme sa a môžeme povedať, že určite by sme s turnajom najradšej pokračovali aj ďalší rok. Máme už predstavu, čo treba zlepšiť. S určitosťou ale vieme povedať, že chceme zaradiť do turnaja aj ďalšie vekové kategórie. Podmienky sú v M-Športe vynikajúce na organizovanie podobných podujatí. Po ruke sa tu nachádza naozaj všetko – dve haly, hotel, reštaurácia, bowling a rôzne iné aktivity. Chcem aj touto cestou poďakovať všetkým partnerom za pomoc pri organizácii turnaja a predovšetkým florbalovému klubu AS Trenčín, bez ktorého by sa turnaj nedokázal usporiadať. Tak teda opäť o rok,“ povedal organizátor Salming Floorball Cupu Martin Voštiar.

 

Organizátori turnaja chystajú aj množstvo fotografii, ktoré si môžete pozrieť TU.

 

Konečné poradie starších žiakov: 1. 1.FBC Florbal Trenčín, 2. FBK AS Trenčín, 3. FBC Young Arrows Spišská Nová Ves, 3. FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina, 5. ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom, 6. Hurikán INSPIRO.

 

Konečné poradie juniorov: 1. FBC Grasshoppers AC UNIZA Žilina, 2. ŠK Victory Stars Dubnica nad Váhom, 3. FBK AS Trenčín, 4. FBC Young Arrows Spišská Nová Ves, 5. ŠK Lido, 6. FBK Púchov.


Fotogaléria


Odoberajte newsletter