V Košiciach opäť derby, Trenčania chcú body z Bratislavy

Extraligoví juniori postupne ukrajujú z počtu ligových kôl základnej časti a my sa môžeme tešiť na osem zaujímavých stretnutí. Zrejme najviac láka repríza minuloročného finále a teda derby súboj medzi košickými družstvami ATU a Florkom. Až polovica víkendových duelov sa odohrá v hlavnom meste. Tsunami aj Snipers hostia rovnakých súperov z opačných koncov tabuľky. Do Bratislavy pricestuje favorit 1. FBC Florbal Trenčín a posledný tím súťaže FBC Páv Piešťany.
 
Len počas minulého víkendu pred derby mužskej extraligy proklamovali košické kluby vzájomnú spoluprácu so sloganom „spolu za florbal“ a tak je po týždni na rade druhé derby, tentoraz v extralige juniorov. „Je super, že kluby chcú spolupracovať. Dôležité však je, aby to neskončilo len pri extralige mužov a jednom zápase. Či chceme alebo nie, musíme spolupracovať aby sme spoločne zlepšili podmienky pre florbal v Košiciach a ukázali mestu že šport ako florbal si zaslúži novú športovú halu,“ povedal tréner ATU Peter Vrba a k zápasu dodal: „Očakávame zaujímavý súboj ako každý jeden, ktorý medzi nami je. Hráči sa už tešia na tento zápas a verím, že fanúšikovia si nájdu cestu aj na juniorskú extraligu.“

 

Druhý FBC Trenčín s najlepšou ofenzívou preverí najprv bratislavský Snipers, ktorý v tejto sezóne doma zdolal krutým spôsobom v pomere 21:8. V nedeľu si Trenčania zahrajú v Záhorskej Bystrici proti Tsunami. Chlapci spod hradu Matúša Čáka doma v polovici septembra vyhrali nad Tsunami 6:3. „V odvetách by sme chceli podať zodpovedný, disciplinovaný výkon zaručujúci víťazstvá. Súperi budú proti, takže to bude zaujímavé. S trénerom Patrikom Bulkom očakávame ťažké zápasy. Máme zopár hráčov chorých a zranených, dnes nevieme ešte kto pocestuje. Chceme dať opäť príležitosť našim nádejným dorastencom. Do každého zápasu nastupujeme s cieľom vyhrať. Podarí sa nám to, iba keď dokážeme celý zápas eliminovať hru súpera, dodržiavať systém a budeme presní v koncovke. Verím, že kto nastúpi, pristúpi k povinnostiam zodpovedne. Neviem, či hlavný tréner Jan Holovka nám niekoho požičia z mužov, to sa rozhodne až zajtra. Keď mladíci ako Tomo Kvasnica, Samo Virga  a Šimon Masár ostanú doma, je tu možnosť a priestor, aby sa presadili ďalší. Naše aktuálne tabuľkové postavenie je príjemné, no neriešime ho. Máme stále čo zdokonaľovať, musíme sa neustále učiť nové veci a pracovať na sebe, aby sme boli lepší,“ povedal hlavný tréner 1. FBC Florbal Trenčín Miroslav Sága. Snipers by veľmi rád odplatil Trenčanom debakel zo septembra. „Čaká nás náročný víkend proti dvom odlišným súperom. V sobotu máme Trenčín, ktorému máme čo odplácať z prvého zápasu. Od daného vzájomného súboja už naše mladé mužstvo nabralo nejaké skúsenosti, ktoré verím, že pretavíme aj na ihrisku. V nedeľu to bude papierovo slabší súper a teda my budeme v úlohe favorita. Dobre si však pamätáme na prvý zápas v Piešťanoch, kde nás dokázali poriadne potrápiť. Nič preto nepodceňujme a veríme si na oba duely,“ povedal brankár bratislavského Snipers Matej Šefranko.

 

Jediný zápas si v tomto dvojkole zahrajú Bystričania. Do Badína za nimi vycestujú žilinské „kobylky,“ ktoré sú miernym favoritom. „Máme pred sebou len jeden zápas a preto chceme dať do toho všetko a získať nejaké body. Ideálne ak by boli tri. Grasshoppers poznáme, chlapci vedia, čo ich čaká. Nebude to jednoduchý súboj, no hrať sa dá s každým. Osobne na tomto stretnutí nebudem nakoľko cestujem na zápasy prvej ligy žien. Koučovať však bude ich predchádzajúca trénerka Baja Uramová a verím, že príde z Badína pre mňa pozitívna informácia,“ skonštatoval tréner Banskej Bystrice Zdenko Babík.

 

Víťazstvo alebo nejaké tie bodíky by radi privítali v Modre a budú mať na to dva domáce duely. Zajtra proti Oravčanom z Mútneho a v nedeľu proti Žiline.

 

Program zápasov extraligy juniorov:

 

11. kolo – sobota 30. 11. 2019:

 

13.45 hod – Tsunami Záhorská Bystrica – FBC Páv Piešťany (ŠH Hargašová, Záhorská Bystrica)

15.30 hod – Snipers Bratislava – 1. FBC Florbal Trenčín (ŠH Elán, Bajkalská, Bratislava)

15.30 hod – FBK BCF Dukla Banská Bystrica – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina (ŠH Tajovského, Badín)

16.15 hod – FBC BlueBerries Modra – FBK Hornets Mútne (ŠH Ľ. Štúra, Komenského, Modra)

18.00 hod – FK Florko Košice – FaBK ATU Košice (Multihala, Alejová, Košice)

 

12. kolo – nedeľa 1. 12. 2019:

 

10.00 hod – Snipers Bratislava – FBC Páv Piešťany (ŠH Elán, Bajkalská, Bratislava)

10.45 hod – Tsunami Záhorská Bystrica – 1. FBC Florbal Trenčín (ŠH Hargašová, Záhorská Bystrica)

16.0 hod – FBC BlueBerries Modra – FBC Grasshoppers AC Uniza Žilina (ŠH kpt. M. Nálepku, Školská 2, Stupava)

Zápas FBK BCF Dukla Banská Bystrica – FBK Hornets Mútne odohrajú 8. 12. 2019 od 16.00 v Badíne.



Odoberajte newsletter