V Košiciach sa darilo chlapcom z Lipian

Tri mládežnícke kategórie sa v sobotu zišli v Košiciach na turnaji Cassovia Games 2021. Spolu si na podujatí zahralo trinásť družstiev. Staršiu prípravku a mladších žiakov ovládli tímy ŠŠK Stars Lipany a v mladšej prípravke sa z prvenstva tešilo FaBK ATU Košice.

 

Toto septembrové podujatie zorganizoval klub FaBK ATU Košice už teraz, pretože chceli predísť prípadným problémom s treťou vlnou pandémie. ATU postavilo do turnaja v troch vekových kategóriách až päť družstiev. Prvé dve miesta v mladšej prípravke patrili práve im. „Turnaj sa niesol v znamení, že víťazom je každý a dôležité je zúčastniť sa. Najmä kvôli dobe, v akej sa momentálne nachádzame. Na chlapcoch bolo vidno zápal pre hru, avšak každý jeden z nich bol poznačený dlhšou prestávkou. Myslím si, že chlapci sa čoskoro dostanú späť do formy a pre mňa ako trénera, bola radosť vidieť ich znova pokope a tešiť sa zo športu, ktorý majú radi,“ povedal tréner košického ATU Tomáš Bezeg.

 

Zvyšné dve kategórie, staršiu prípravku a mladších žiakov ovládol klub ŠŠK Stars Lipany. „Nastúpili sme vo všetkých kategóriách, no uspeli sme vo dvoch. Práve v mladších žiakoch, kde máme najviac detí a keďže sa hral turnaj 3 plus 1, sme ich rozdelili na dve družstvá aby si chlapci zahrali, čo bol základ našej účasti. Všetky súboje však boli medzi deťmi vyrovnané. Chcem sa poďakovať pánom Jurajovi Dudovičovi a Martinovi Batkovičovi za organizáciu, pretože každý rok to zvládajú výborne,“ povedal tréner ŠŠK Stars Lipany Kamil Zagrapan.



Odoberajte newsletter